- hirdetés -

A strandon is elkezdődött a birkózók 2023-as szezonja. Az idei országos bajnoki sorozat első állomásának Soltvadkert adott otthont. A megmérettetésen mindkét orosházi egyesület részt vett, a versenyzők nem is maradtak adósak az érmekkel és a kiváló teljesítménnyel.

Több korosztály küzdelmei zajlottak Soltvadkerten, ahol a birkózószőnyeg helyett ezúttal a homokon küzdöttek meg egymással a sportolók. Orosházi szempontból az U14-es, az U18-as és a felnőtt korcsoportban is volt érdekeltség, a beszámolók alapján egy remek hangulatú, színvonalas megmérettetésen vettek részt az egyesületek.

Az Orosházi Birkózó Egyesület Soltvadkertre utazó csapata

Az Orosházi Birkózó Egyesületet (OBE) versenyzői közül a felnőtt korosztály 70 kilogrammos súlycsoportjában induló Molnár Tibor állhatott fel a dobogóra, annak is a második fokára.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) öt versenyzője képviselte, közülük az U14-esek 45 kilogrammos súlycsoportjában Pusztai Márk fel is állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Nem sokkal maradt el tőle csapattársai közül Bereczki-Varga Szilárd, Szabó Zsóka és Somogyvári Milán sem, akik ezüstéremmel zárták a soltvadkerti fordulót.

Részletes eredmények:
Orosházi Birkózó Egyesület:

U18-as korosztály:
+80 kg: Bakos Ferenc 6. hely
Felnőtt korosztály:
70 kg: Molnár Tibor 2. hely
80 kg: Fekete Bence: 4. hely
+90 kg: Bakos Ferenc 5. hely

Orosházi Spartacus Birkózó Klub:
U14-es korosztály:
45 kg: Pusztai Márk 1. hely
+55 kg: Bereczki-Varga Szilárd 2. hely
U18-as korosztály lányok:
60 kg: Szabó Zsóka 2. hely
U18-as korosztály fiúk:
60 kg: Somogyvári Milán 2. hely
+80 kg: Szűcs Csaba a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.