- hirdetés -

Németh Gabriella neve jól ismert a gyermekes családok körében, hiszen 1989 óta dolgozik óvodapedagógusként Orosházán. Közel 35 esztendős szakmai életútja során a legfontosabb ismérve a gyermekközpontúság volt, emellett felkészült, szakmailag kompetens, nagy tapasztalattal rendelkező szakember. Április végén a településalapítási ünnepségen a Dr. Gulyás Mihály Életműdíjjal ismerték el munkáját.

– Tulajdonképpen pici gyermekkorom óta óvónő szerettem volna lenni, világéletemben ez volt a célom, erre készültem és nem is gondolkodtam másban. Érdekesség, hogy én magam is a Lehel utcai óvodában nevelkedtem, ahol most dolgozom. A 35 évem története egyébként az Ady Endre utcai intézményben kezdődött a főiskolai tanulmányaimat követően. Utána következett egy év a Rákóczi utcai óvodában, majd Szentetornyára kerültem, ott lettem először telephelyvezető – idézte fel Németh Gabriella.

Szentetornya után a Bajcsy-Zsilinszky utcai óvoda következett az életében telephelyvezetőként, majd 2010 augusztusában lett az összevont intézmények intézményvezetője. Hálás szívvel gondol elődjére, Fekécs Istvánnéra, aki ösztönözte őt arra, hogy a vezetői ismereteit bővítse. Ennek hatására két szakvizsgát is tett, köztük egy óvodavezetői szakvizsgát Hajdúböszörményben és egy közoktatásvezetői szakvizsgát, amit a Szegedi Tudományegyetem szervezett.

Mindig is óvónő szeretett volna lenni Németh Gabriella, aki 35 évvel ezelőtt indult el ezen a pályán (Fotó: Palcsek István)

– Emellett önzetlenül átadta nekem a saját ismereteit, amennyire csak lehetett, felkészített azokra a kihívásokra, amik a nagy intézmény vezetőjeként előttem álltak vagy fognak állni – tette hozzá. Gabriella munkáját április 24-én az evangélikus templomban megtartott településalapítási ünnepségen a néhány évvel ezelőtt életre hívott Dr. Gulyás Mihály Életműdíjjal ismerték el.

– Óvodavezetőként a kollégáival együttműködésben nyolc óvodai telephelyen, több, mint 700 kisgyermek szakmailag kiváló ellátásáról gondoskodik. A legfőbb szempont nem más, mint hogy a sok feladat közepette is tartalmas, tevékenységekben gazdag életet biztosítsanak az intézménybe járó gyermekek számára. Lehetőség szerint minden pályázati alkalmat megragadnak annak érdekében, hogy bővítsenek, fejlesszenek, különböző programokat, tehetségműhelyeket valósítsanak meg – hangzott el méltatása során.

Az elismerés átvételekor (Fotó: Horváth Bence)

Mint mondta, nagy meglepetésként érte az elismerés, de ugyanolyan nagy örömmel is fogadta, hiszen ez egy visszaigazolás arról, hogy elismerik a munkáját, azt, a munkát, amit 35 éve végez óvodapedagógusként és 13 éve az intézmény élén. Boldogan, egyben megtiszteltetésként tekint a díjra, de úgy gondolja ez a siker az intézmény minden dolgozóját megilleti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.