- hirdetés -

Békés Vármegye második legtöbb lépését tette meg az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata, de végül a szerencse nem állt melléjük, így az egymillió forintot nem vihették haza.

A Millió lépés az iskoládért nevet viselő tizenegy hetes kihívást a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország azzal a szándékkal indította, hogy sportolásra buzdítsa a diákokat, a szülőket, a nagyszüleiket, valamint a pedagógusokat, voltaképp az egész társadalmat. Egy telefonos applikáció segítségével gyűjthették a lépéseket a résztvevők, az alkalmazás mintegy hatvan mozgásformát volt képes lépésszámokká alakítani.

– 393 fő állt az iskola mellé, ennyien gyűjtötték a lépéseket a március 27-e és június 11-e közötti időszakban – mesélte Rátódi Erika, a református iskola pedagógusa. – A lépésekkel virtuálisan teljesítettük az Országos Kékkör távját, a 77 nap alatt harminchatszor jártuk körbe azt, együtt egész pontosan 136524241 lépést tettünk meg. Csapatunkból többen is elérték az egymillió lépést, nemcsak szülők, hanem gyerekek is büszkélkedhetnek ezzel a teljesítménnyel. Ez hatalmas eredmény, úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk.

Az orosházi református iskola versenyteljesítménye: 95567 km

A versenynek természetesen tétje is volt, százszor egymillió forintot sorsoltak ki a nevező iskolák között, akik sporteszközök vásárlására használhatták fel a kapott összeget. Az aktivitás tehát csak az egyik része volt a megmérettetésnek, a nyereményhez szükség volt még egy nagy adag szerencsére is. A szervezők június 14-én dobták a kalapba a neveket.

– Harminchatszor került a nevünk a kalapba, ennyiszer teljesítettük az Országos Kékkört, Békés megyében a mi iskolánk tette meg a második legtöbb lépést. Sajnos Fortuna nem állt mellénk, ettől függetlenül bizton állítom, többek lettünk a verseny által. Heteken át figyeltük együtt a gyerekekkel, kollégákkal, hogy állunk éppen, mindenkiben ott égett a versenyszellem, többen ez idő alatt az autót kerékpárra vagy rollerre váltották, és sokan gyalog jártak iskolába, hogy még néhány lépéssel hozzájáruljanak a végeredményhez. Emellett belekerültek az alkalmazásba a hétvégi családi túrák, a tesiórák, a délutáni foglalkozások, sőt, a szülők, nagyszülők kertészkedései is.

– Mindent beleadtunk, minden osztályunk részt vett, ahhoz képest, hogy az országos viszonylatot nézve kis létszámú iskola vagyunk, rengeteg lépést gyűjtöttünk. Jó érzéssel tekintünk vissza a versenyre, hisz remekül éreztük magunkat, még jobban összekovácsolódtunk, tettünk az egészségünkért, a környezetünk védelméért, úgyhogy mindenképp megérte – zárta a pedagógus.

Rátódi Erika lelkes osztályának néhány tagjával (Fotó: Horváth Bence)

A Millió lépés az iskoládért hatalmas népszerűségnek örvendett, országos szinten több mint kétezer iskola nevezett rá, és közel kétszázezer regisztrált fő gyűjtötte a lépéseket. Ez a lelkesedés még a szervezők képzeletét is felülmúlta. Rátódi Erika hozzátette, várják a jövő évi kihívást, és nagyon kíváncsiak arra, vajon 2024-ben milyen újdonsággal spékelik meg a szervezők az egyébként is remek versenyt.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.