- hirdetés -

Délelőtt futótűzként terjedt a Facebookon, hogy egy Szentesi úti házból eltűnt egy nyolcvankilenc éves néni. Aki tudta, osztotta a hírt Orosházán és reménykedett, hogy boldog véget ér a történet.

Mint megtudtuk, az idős néni Gerendáson lakott, de már annyira leromlott az állapota, hogy a családja – vele megbeszélve – magához vette és tavaly beköltöztette a Szentesi úti házba. A mentálisan nem teljesen egészséges néni folyamatosan vágyott vissza a falujába, míg reggel megtalálta a bejárati ajtó kulcsát és azt kinyitva útnak indult. A család csak kicsivel később jött rá, hogy mi is történt. Zsuzsa, az idős hölgy lánya elmondta, mindenütt keresték.

– Kilenc óra körül láttuk, hogy az ajtó nyitva és anyukám eltűnt. Azonnal autóba ültünk és először a környéket, később egyre nagyobb területet bejárva próbáltuk megtalálni. Mikor ez nem vezetett eredményre, bementünk a rendőrségre. Ott azt mondták, próbáljuk tovább keresni, de természetesen ők is bekapcsolódnak. Feltettem egy posztot a Facebookra is, hogy hátha valaki látta az édesanyámat. Egész nap, étlen-szomjan kerestük a férjemmel a mamát, míg végül öt óra tájban szóltak a rendőrségről, hogy a mezőőrök ráakadtak és szerencsére nagyobb baj nem történt – meséli a még mindig feldúlt Zsuzsa.

Megkerestük a mezőőrség tagjait is, akiknek terepjáró gépkocsijára is igen nagy szükség volt a gazos, ingoványos, erdőszéli terepen a néni megtalálásához és biztonságos helyre szállításához. Györgyi Zoltán mezőőr elmondta, hogy az egyik gazda telefonált nekik.

Fotó: Dancsó József

– A környékbeli gazdákkal évek óta sikerült jó és korrekt kapcsolatot kialakítani. Az egyik gazdálkodó hívott fel, hogy olvastunk-e az eltűnt néniről. Elmondta, hogy az egyik dolgozója látott a határban, az erdőszélen egy fekete ruhás asszonyt bóklászni, majd elmondta azt is, hogy merre. Felhívtam a főnökömet és azonnal beültünk a terepjáróba, hogy hátha sikerül megtalálni és ezzel minden bizonnyal meg is menteni szegényt. Már messze jártunk a várostól, a régi Csabai úton, kilométerekkel a kutyamenhelyet elhagyva, mikor megláttuk. Azonnal odahajtottunk és szerencsére épségben be tudtuk ültetni a kocsiba a holtfáradt nénit. A fáradtságon, a szomjúságon és az elhagyott papucsán kívül szerencsére nagyobb baja nem történt. Adtunk neki inni, majd bevittük a rendőrségre, akik értesítették a néni ápolónő lányát és a gondjaira bízták– elevenítette fel a délután történéseit a mezőőr.

Este sikerült beszélnünk még Zsuzsával, aki az átélt izgalmak után nem ment dolgozni, otthon maradt az édesanyját ápolni.

Fotó: Dancsó József

– Rendkívül hálás vagyok az Orosházi Mezőőrség tagjainak, akik megtalálták az édesanyámat, akik azonnal otthagytak az értesítés után csapot-papot és indultak keresni őt. Köszönöm a rendőröknek is a gyors reagálást és egy kicsit a világháló népének is. Hálás vagyok, hogy nagyobb baj nélkül érhetett véget ez a történet – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.