- hirdetés -

Május 9-én reggel a kórház egykori munkatársát, Bánfalvi Linda egészségügyi dolgozót kísértük el önként vállalt hétvégi feladata során, melyet a Mezőőrség támogatásával végez. Egy tanyán élő idős asszonyt baleset ért, naponta vérhígító injekcióra van szüksége, ebben segít neki.

Báthori Istvánné Juliska néni jelenleg a 90. életévében jár, szociális otthonba viszont nem szeretne bemenni, tanyáján éli életét. Nemrég azonban elesett, majd kórházba került, ahonnan 13 nap után távozhatott. Továbbra is szüksége van viszont egy vérhígító injekcióra, amit naponta be kell neki adni. Ez hétköznap megoldott, ám a hét utolsó két napján segítségre volt szükség.

A Mezőőrség is segített, ők szállítják ki Bánfalvi Lindát az idős asszonyhoz (Fotó: Dancsó József)

Juliska néninek régi ismerőse, Bánfalvi Linda segít, neki ugyanis megvannak a szükséges papírjai, hiszen egészségügyi dolgozóként évtizedekig volt a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet munkatársa. A Mezőőri Szolgálat abban segít, hogy Bánfalvi Linda kijusson az idős asszonyhoz a tanyára minden szombaton és vasárnap. 

– Régóta ismerjük egymást Juliska nénivel, konkrétan a születésem óta. Nagyon megsajnáltam, hiszen hétköznap megoldott volt az ellátása, de hétvégén ki tudna itt kint rajta segíteni? Épp ezért nagyon hálás vagyok a Mezőőrségnek, akik már hetek óta kihoznak engem hétvégente ide, hogy segithessek. Nagyon fontos, hogy Juliska néni megkapja ezt a készítményt, máskülönben könnyen trombózist is kaphat vagy más betegségeket. Ennyit tudtam segíteni, de nem hagyta volna a lelkiismeretem, hogy ne segítsek – árulta el nekünk Bánfalvi Linda.

Régóta ismerik egymást, nem volt kérdés, hogy segítséget nyújt a nehéz helyzetben (Fotó: Dancsó József)

– Hálás vagyok a mezőőröknek, hogy társultak az önkéntes segítő mellé és első szóra vállalták, elfuvarozzák Juliska nénihez Bánfalvi Lindát. Köszönöm nekik, ahogyan Lindának azt, hogy idejét, tudását mások segítségére fordítja. Az összefogásnak köszönhetően megoldódott Juliska néni ellátása, akinek ezúton is jobbulást kívánok – mondta el Dávid Zoltán polgármester. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.