- hirdetés -

Péntek délután tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert, Dél-Békés országgyűlési képviselője és Papp István, Mezőhegyes polgármestere.

Erdős Norbert, az általa rövid, ám annál fontosabbként jellemzett tájékoztatón bejelentette, hogy választókerületi szinten is magas, 55,5 millió forintos rezsi kompenzáció érkezett a kormánytól Mezőhegyes önkormányzata számára.

– Akik figyelik a híreket, tudhatják, hogy időről időre bejelentjük a választókerületbe érkező rezsikompenzációkat. Most örömmel jelentem be, hogy Mezőhegyesre, lakosságarányosan is magas összeg érkezett – mondta el a képviselő bevezetésként.

Mezőhegyes nagy segítséget kapott a rezsi kompenzációnak köszönhetően (Fotó: Horváth Bence)

A képviselői bejelentést követően Papp István polgármester számolt be a sajtó képviselőinek a rezsi kompenzáció felhasználásáról. Elmondta, hogy az egy évvel ezelőttihez képest hatszoros áron beszerzett gáz miatt nagyon nehéz helyzetbe került a település önkormányzata.

– Nehéz és izgalmas időszakot éltünk át a megemelkedett rezsi költségek miatt. Mindent megtettünk az energia felhasználásunk csökkentése érdekében. Számos olyan intézkedést is hoztunk, amely kellemetlenségekkel járt az intézményekben dolgozók számára. Többek között a fűtési szezon idejére a hivatali épület egyik felét lezártuk a kisebb fűtendő tér érdekében, de a sportegyesületnél is vezettünk be csökkentéseket. Igyekeztünk kiiktatni a korszerűtlen, régi gázfűtési rendszereket és amit lehetett átállítottunk fatüzelésre. Ezekkel az intézkedésekkel és a kormány által biztosított rezsi kompenzációval biztosítani tudtuk a település zavartalan működését – sorolta fel Papp István polgármester.

A településvezető megköszönte a kormány által nyújtott rezsi kompenzációt és személy szerint Erdős Norbert képviselő segítségét, melyek nélkül nem sikerült volna működtetni Mezőhegyest.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.