- hirdetés -

Ünnepi esemény helyszíne volt június 10-én az Orosházi Rétesbolt és környéke, hiszen kerek 40. évvel ezelőtt indult útjára a családi vállalkozás. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat, a vendégeknek többek között koncertekkel és egy különleges, ízig-vérig házi süteménnyel is készültek.

1983-ban indult útjára Orosházán egy vállalkozás, melynek tagjai akkor felcsapták dédszüleik vagy dédnagyanyáik receptjét és házi jellegű süteményekkel várták a helyieket. Azóta 40 év telt el, az Orosházi Rétesbolt, Kávézó és Cukrászda pedig idén úgy döntött, megünnepli ezt a különleges jubileumot. Június 10-én felpezsdült az élet a Dózsa György utcában, ahol mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek külön meglepetésekkel készültek.

Kálmán-Gelegonya Éva, a Rétesbolt egyik tulajdonosa meghatottan mondott köszönetet a vendégeknek.
– Sokféle érzés kavarog bennünk, öröm, hála és szeretet egyaránt. Hiszen 40 év nem kevés idő, ebben pedig rengeteg munka és odaadás volt. Ahhoz, hogy egy vállalkozás 40 évig fennmaradjon, rengeteg dolog szükséges, a munka mellett jó munkavállalók, csapat és partnerek, a vásárlók szeretete és a család. A biztos alap, amire mindig építhetünk és számíthatunk – hangsúlyozta.

Hozzátette, ennek kapcsán jött az ötlet, hogy a születésnap alkalmából szeretett nagypapája tiszteletére egy különleges házi süteményt alkotnak meg. Így született meg a Jancsi bácsi kedvence, Káposzta János után elnevezve, az általa rajongva szeretett meggyes és almás ízvilággal. Bíznak benne, hogy a vendégek tetszését is elnyerte a sütemény.

A jubileum alkalmából a kóstolók mellett ünnepi programokkal is készültek, a gyerekekre például az egész napos játszóház mellett kifestők, népi játékok, körhinta, színezők, rejtvények vártak. Zenés produkciókból sem volt hiány, a délelőtt folyamán S. Nagy Péter lépett fel, a délutáni órákban pedig elsőként az Orosházáról elszármazott zenészek által létrehozott Csókolom, átmehetek játszani? formáció következett.

A délutáni koncertek során az Orosházi Fúvószenekar is fellépett, melynek Éva és férje, Kálmán László is a tagjai. Sokan idéztek fel egy-egy boldog vagy kellemes emléket a Rétesbolttal kapcsolatban. A vendégek egyike, Rébék István elmesélte, hogy már hosszú évek, évtizedek óta innen választanak tortákat, süteményeket családi ünnepségeikre.

– Mi nem orosháziak vagyunk, hanem Tótkomlósról érkeztünk, de én így is különleges helyzetben vagyok, mert dolgozom is a Rétesboltnak, munkakapcsolatban vagyunk velük. Több mint 20 évvel ezelőtt ismerkedtünk meg a Vasex Kft.-n keresztül, azóta tart ez a kapcsolat. A legnagyobb örömmel álltunk meg a családommal most is, hogy egy kicsit mi is csatlakozzunk az ünnepséghez – árulta el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.