- hirdetés -

Június 9-én a Duo Don Pedro’z együttes Boldog Nyár nevű koncertjével folytatódott a Térzene programsorozat a Petőfi Művelődési Központban.

A duó tagjai közül Schüttönhelm Tibor tangóharmonikán és trombitán játszik, míg Nyakas Péter gitározik és a lábával szólaltat meg különböző ütőhangszereket. 5-6 évvel ezelőtt alakították meg a formációjukat, azóta különböző fesztiválok, borfesztiválok vagy akár a Térzene program keretében léptek fel országszerte. Utóbbi kapcsán érkeztek június 9-én Orosházára, hogy a párizsi hangulatú zenék, a sanzonok vagy éppen az argentin tangó világába kalauzolják el nézőiket.

– Minket tulajdonképpen a sors hozott össze, a párom mesélte annak idején, hogy zenél egy jó tangóharmonikás a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban és így találkoztam Tiborral, akivel azóta is baráti a kapcsolatunk, az elmúlt évek során az ország számos pontján zenélhettünk már. Örömmel jöttünk ide, Orosházára is – mesélte Nyakas Péter, hozzátéve, hogy az említett zenei műfajok mellett előszeretettel játszanak le popzenei átiratokat vagy akár Sting és Santana dalait is.

– Ezek a hangszerek, hogy úgy mondjam, adják magukat, szeretik egymást, jól össze lehet őket hangolni. Valamint a gitár miatt még a kicsit latinosabb, flamencóba hajló zenéket is előszeretettel választjuk. Mind a tangóharmonika, mind a gitár akkordikus hangszer, több hang meg tud rajtuk szólalni, polifónikusak – tette hozzá Nyakas Péter.

A bizonytalan időjárási körülmények miatt a koncertet az Árpád-kert helyett végül a Petőfi Művelődési Központ színháztermében rendezték meg, de ez nem volt akadály ahhoz, hogy a közönség kiváló dallamokat, színvonalas előadást hallhasson és jól érezze magát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.