- hirdetés -

Két világkupa éremmel a nyakában térhetett haza Lengyelországból az Orosházi Spartacus Birkózó Klub vezetőedzője, Páli Sándor. A szakvezető – hivatalosan utolsó versenyzői évében – a Varsóban rendezett Veterán Világkupán mindkét fogásnemben szőnyegre lépett.

Közel húsz ország veterán birkózói adtak randevút egymásnak a múlt hét végén Lengyelországban. Az európai birkózók mellett érkeztek néhányan Amerikából, Dél-Afrikából is. A varsói világkupa viadal az utolsó komoly felkészülési erőpróba volt a versenyzők számára az októberi világbajnokság előtt. A magyar veterán válogatottban természetesen ezen a versenyen is ott volt az orosházi szakvezető, aki 70 kilóban előbb kötöttfogásban, majd másnap szabadfogásban is szőnyegre állt.

Az „E” korcsoportban az orosháziak kiválóságát a kötöttfogású mezőnyből egy tadzsik versenyzőnek sikerült csak megelőzni, ezüstéremmel zárult Páli Sándor számára a nap.

Kötöttfogásban az ezüstéremig jutott az orosházi szakvezető (Fotó: OSBK)

– A tadzsik versenyző ellen vezettem kettő nullára, de a második menetben kijött az erőnléti hiányosság. Kis túlzással azt mondhatom, hogy vettem a levegőt és majdnem behorpadt a csarnok fedele. Lényeg, hogy nem bírtam vele. Elég minimális felkészülés előzte meg részemről ezt a versenyt, inkább emlékezetből birkóztam – meséli Sándor.

A következő napi szabadfogású versenyben a harmadik helyet sikerült megszerezni az orosházi szakvezetőnek. Mint mondja, előző napról kemény izomlázzal küzdve kellett küzdenie.

– Szabadfogásban egy tadzsik ellenfelet sikerült legyőznöm, sajnos aztán kikaptam az amerikai fiútól, a végső győztes litvánnak pedig a végén nagyon be sikerült csapnia – meséli.

A nemzetközi szövetség szabályai szerint egy versenyző csak hatvan éves koráig indulhat veterán versenyeken, így Páli Sándornak az idei az utolsó versenyzői éve. Szépen szeretné abbahagyni a versenyzést és mint ígéri, a világbajnokságra való felkészülésbe mindent belead.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.