- hirdetés -

A korábbiakhoz képest egy új módon igyekszik támogatni a rászoruló gyermekeket és az orosházi iskolákat a kirándulások, táboroztatások megszervezésében a Rotary Club Orosháza. A szervezet jelenlegi elnöke, Kormányos Károly emellett az elmúlt hétvégét meghatározó Ágyúgolyó Futamról és jótékonysági koncert szervezéséről számolt be portálunknak.

– Ez egy új irányvonal, hiszen idáig a nyári táboroztatást szervezte a Rotary Orosházán, az idei évtől viszont egy olyan irányba mozdultunk, hogy inkább az iskoláknak segítve igyekszünk támogatni mind a gyerekek táboroztatását, mind az utazásokat. A kalkulációk és a véleményünk szerint is sokkal jobban és célzottabban hasznosulhat így a támogatás. Idén ezt a kezdeményezést a Vörösmarty Mihály Általános Iskolával és tagintézményeivel, valamint a Székács József Evangélikus Iskolával igyekeztünk összehangolni – ismertette a részleteket Kormányos Károly, a klub 2022/2023-as évének elnöke.

Hozzátette, az egyik ilyen példa az volt, amikor az egyik kirándulásra készülő osztályt a buszköltség kifizetésével támogatták. Közel 60 gyermeket érint a nyár során a klubnak ez a projektje, melynek keretében mintegy félmillió forintot tudnak az iskolák számára biztosítani abból a célból, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket a nyári táborozásokkal, osztálykirándulásokkal kapcsolatban.

A Rotary elnöke egy olyan már hagyományos programról is beszámolt, melynek éppen az elmúlt napokban volt az idei fordulója. Június 3-án valósult meg ugyanis az Ágyúgolyó Futam, melyhez ezúttal a klub tagjai mellett már az interactosok (a klub ifjúsági szervezete nem egészen három héttel ezelőtt alakult meg) is csatlakoztak. Mint mondta, Kiskunhalasról is érkeztek rotarysta barátok, hogy megnézzék, hogyan zajlik egy ilyen esemény.

– Valamilyen szinten verseny, díjazottjaink is vannak, de inkább egy olyan program szokott lenni a futam, ami a csapatépítésről, összetartásról szól. Két útvonalat is szabtak idén a szervezőink, Bagdi István és Bagdiné Fodor Erika, valamint Benkő Mihály is összeállított a feladatok közé 20 KRESZ-kérdést. 14 autóval vágtunk neki, durván 120 kilométert tettünk útszakaszonként. A célállomás, ahova beérkeztünk Gyomaendrőd volt, az utazás során rengeteg új tapasztalatot és ismeretet szereztünk, hiszen a futam egy felfedezőtúra is volt egyben.

Kicsit túlléptünk az időkereten, de a megmaradt programokat is be szeretnénk pótolni a következő alkalommal. Az orosházi születésű Gera Krisztiánék voltak a vendéglátóink, ők biztosították a megérkezésünk után a bográcsgulyást és a kvízjátékot, ami többek között Gyomaendrőd nevezetességeiről, az innen származó híres színészekről szólt. Megnéztük a tájházat és a kvízműsor után minden résztvevőnek egy fürdőbelépőt is tartogattak. Tartalmas és színvonalas nap volt minden szempontból – értékelte Kormányos Károly.

Itt azonban még nincs vége a programoknak, hiszen június 9-én pénteken a katolikus egyház segítségével a katolikus templomban rendeznek majd jótékonysági koncertet 19 órától Szívünkből szól a dal címmel. A rendezvényen fellépnek a Bel Canto együttest is vezető Pörneki Anikó által szervezett előadók, valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A Rotary elnöke hozzátette, bíznak benne, hogy a nézők, érdeklődők amellett, hogy egy színvonalas műsort láthatnak majd, támogatják is a szervezet jószolgálati tevékenységét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.