- hirdetés -

Június 3-4. között rendezték meg Prágában a FISAF Európa-bajnokságot sport aerobik és fitnesz kategóriában. Hazánkat és egyben Orosházát a CSIKO BOAT SE tehetséges fiatal sportolója, Marton Gerda képviselte, akinek hatalmas élményekben volt része a cseh fővárosban.

Németh-Csiki Rebeka, a CSIKO BOAT SE aerobik szakágának vezetője, egyben Gerda edzője elmondta, négy napot töltöttek kint Prágában, ahol próbálták a versenyen kívüli időt pihenéssel és hasznos programokkal eltölteni.
– Nagy büszkeséggel töltött el minket, hogy egy kis városból ölthette magára a versenyzőnk a magyar válogatott melegítőjét.

Egy nagyon segítőkész közeg a Fisaf Aerobic társadalom. A csehek, akiknél több ezer fiatal választja ezt a gyönyörű sportágat, betekintést engedtek a mindennapjaikba és szakmai titkaikba. Ahogy kiértünk már vártak minket egy autóval, amit egész héten használhattunk. Kiynitották nekünk az edzőtermüket, ahol Gerda és a két másik budapesti versenyző gyakorolhatott és edzhetett a másnapi Európa-bajnokságra. Innen is meg szeretnénk köszönni az Aerobic Team Praha vezetőinek a sok segítséget – emelte ki a vezetőedző.

Mint mondta, világbajnok edzőkként éreztették velük, hogy valóban a sport az, ami összeköt, kár, hogy ezért 750 kilométert kellett utazni. A gyakorlatok 1 perc 45 másodpercig tartottak és nagyon nagy állóképességet követeltek. Rengeteg ugrás és dinamikus elem váltotta egymást a versenyzők produkcióiban. Ami igazán fontos az aerobik sportágban, hogy a gyerekeknek minden percét élvezni kell és az egész gyakorlat alatt mosolyogni, de lehet énekelni a fellépést kísérő zene dalszövegét is.

Természetesen egy ilyen megmérettetés hatalmas fejlődést nyújt mind a versenyzőnek, mind az edzőnek, mert a világ legjobbjaitól tanulhatnak kategóriájukban. Marton Gerda számára jól sikerült a nemzetközi debütálás, végül a 15. helyet szerezte meg az Európa-bajnokságon, így elégedetten térhettek haza a cseh fővárosból.

Itt azonban még nincs vége a komoly nemzetközi megmérettetéseknek az orosházi egyesület életében. Október 26-28. között Belgiumban, azon belül is Gentben a világbajnokságon már több gyermekkel képviselteti magát az orosházi egyesület, mint mondták, a fiatal sportolókra addig is kemény munka vár még.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.