- hirdetés -

2004-ben kezdte meg a munkát a Polgármesteri Hivatalban, 2019-ben vette át törzsgárda jutalmát 15 éves jogviszonyáért, most pedig újabb elismeréssel gazdagodott. A Városfejlesztési és Településüzemeltetési Osztály munkatársát, Jankóné Tóth Olgát április végén Orosháza Közszolgálatáért Díjjal tüntette ki a város önkormányzata.

– Okleveles földrendező üzemmérnök vagyok, Székesfehérváron végeztem el a főiskolát. Utána pedig a Békéscsaba és Környéke Agráripari Egyesületnél dolgoztam, mint út-geo szerkesztő, majd út-geo tervező mérnök. Amikor férjhez mentem, akkor kerültem Orosházára, majd Nagyszénásra. Közben a cégem megszűnt és akkor egyéni vállalkozóként dolgoztam 7 éven keresztül, mint közvélemény kutató és kérdezőbiztos.

Ezt követően vettem észre egy pályázatot, amit a Polgármesteri Hivatal hirdetett, ráadásul egy korábbi főiskolás társam is itt dolgozott. Így megpályáztam a lehetőséget és 2004-ben, tehát 19 évvel ezelőtt vettek fel ide a hivatalba, akkor az ingatlan nyilvántartás és a vagyonkataszter tartozott hozzám – sorolta pályája állomásait és feladatköreit Jankóné Tóth Olga.

Az elismerés átvételekor (Fotó: Horváth Bence)

Munkába állását követően, 2005-ben közigazgatási alap-, majd szakvizsgát tett. Elmondta, hogy később tovább bővült a hivatalban ellátott feladatköre, jöttek a lakások, a bejelentkezések és hosszabbítások, valamint pár éve a közterület használat és haszonbér feladatköre is hozzá került. A 19 itt töltött év alatt végig a Városfejlesztési és Településüzemeltetési Osztályon dolgozott, 5 polgármestert szolgált ki a város mellett. Munkáját április végén Orosháza Közszolgálatáért Díjjal ismerték el.

– Precíz és határozott munkavégzésével oszlopos tagjává vált a város vagyongazdálkodásával kapcsolatos döntéselőkészítő tevékenységben. Munkájára az önkormányzattal kapcsolatos pályázatok koordinálásában is lehet számítani és több alkalommal vett részt választási, népszavazási feladatok ellátásában is. 2019-ben vehette át a 15 év közszolgálati jogviszony törzsgárda jutalmát – hangzott el méltatása során.

Hozzátette, nagyon jól esett neki az elismerés, hiszen ezzel az elmúlt 19 év munkájának térült meg az eredménye és különösen jó érzés számára, hogy nem sokkal a nyugdíjba vonulása előtt tüntették ki.
– Nagyon meglepődtem, nem gondoltam volna, hiszen szókimondó embernek tartom magamat, ami a szívemen, az a számom. De el is érzékenyültem az ünnepélyes pillanatok alatt, amikor megláttam, hogy a munkatársaim is eljöttek és köszöntöttek engem, az előtte lévő napokban ügyesen titokban tartották, hogy ott lesznek – idézte fel meghatódva.

Munkatársai mellett a családja támogatását emelte ki, akik szintén mindig mindenben mellette állnak. 2 gyermekével és az ő családjaikkal, azaz 2 unokájával közösen is volt alkalmuk megünnepelni az elismerést, lánya és az ő kisfia még a díjátadóra is elkísérték Olgát. A Polgármesteri Hivatal megbecsült munkatársának a hobbija a családfakutatás, de utazni is nagyon szeret, bízik benne, hogy a nyugdíjas évek megkezdésével erre még több alkalma lesz majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.