- hirdetés -

Kirakodóvásár, ugrálóvár, koncertek és bemutatók. Hagyományos utcabállal készült a Rákóczitelepért Egyesület az orosháziak számára. Az eseményre rengeteg érdeklődő érkezett, a kürtőskalács, a vattacukor illata, a zene és a jó hangulat vonzotta a családokat a Sziget utcába június 3-án.

Március óta szervezi az utcabált a tavaly megalakult Rákóczitelepért Egyesület. Az ötlet onnan indult, hogy az Örökség zenekar két orosházi tagja felajánlott egy ingyenes koncertet, ezt szerették volna további programokkal bővíteni a szervezők, hogy egy kellemes délutánt tölthessenek Rákóczitelepen a családok.

– Fellépett már nálunk Gilányi István, aki egy Nyíregyházáról érkezett tehetséges zenész. Őt követte az Orosházi Kutyaiskola bemutatója, majd a Székács József Evangélikus iskola néptáncosai és a Candy Dance Crew érkeztek hozzánk. Sajnos történt egy kis programváltozás, mivel a Táncsics Band lebetegedett, helyettük ismét Gilányi következett. Ezután jön a Pince Jam, majd este nyolctól az Örökség zenekar és végül diszkóval zárjuk a napot. Nagyon sokan eljöttek, aminek örülünk. Mindenki jól érzi magát, a gyerekeknek van ugrálóvár, csillámtetoválás, lufihajtogatás, a játszótéren pedig lovagolni is tudnak – mondta Ádász Ágnes, az utcabál egyik szervezője.

Az idelátogatók a kirakodóvásárban különböző kézműves termékekkel találkozhattak. Voltak ékszerek, sütemények, a bátrabbak pedig a csípős chilit is kipróbálhatták. A gyerekek boldogan kiáltoztak az ugrálóvárban, míg mások sorban álltak a lufihajtogatásnál. Amennyiben valaki megéhezett választhatott az édes kürtőskalács, vagy nagyobb menük közül is. Óriási sikert aratott továbbá a lovaskocsikázás, de a csillámtetoválásnál is többen várakoztak. Az est fénypontja kétségkívül az Örökség zenekar koncertje volt, ekkor még több vendég csatlakozott az utcabálhoz.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.