- hirdetés -

Kvíz, zene és tombola. Február 20-án rendezte meg farsangi mulatságát a Békés Vármegyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének orosházi csoportja. A már hagyománynak számító eseményre volt, aki jelmezben érkezett, köztük a csoport vezetője, Tóth György is. Elárulta, ezek az alkalmak az összetartozásról, a beszélgetésről is szólnak.

Már évek óta a Justh Zsigmond Városi Könyvtár ad otthont a Vakok és Gyengénlátók orosházi csoportjának farsangi mulatságának. A körülbelül 70 főt számláló csapatból ugyan volt, aki nem tudott eljönni, de így is többen ünnepelték együtt a farsangot.

– Az összetartozás nagyon fontos a csoport számára. Ezeken az alkalmakon pedig van lehetőség arra, hogy a tagok beszélgessenek, együtt szórakozzanak, amire egy általános találkozó alkalmával nem biztos, hogy van lehetőség. A hangulat ahogy mindig, most is nagyszerű , körbe ülünk, történeteket osztunk meg, kivel mi történt, miközben szól a zene – mondta Tóth György, az orosházi csoport vezetője.

A tombolák vásárlása után rögtön el is kezdődött a kvíz, melyet Juhász-Nagy Erika álmodott meg és vezényelt le. Témája illeszkedett az eseményhez, hiszen a farsanggal kapcsolatban tettek fel kérdéseket a tagoknak, akik minden jó válaszért egy-egy csokit kaptak. Akinek pedig a legtöbb csokoládéja volt a kvíz végén, az a főnyereményt is hazavihette. A kvíz után a nyertes tombolákat is kihúzták. Tóth György külön megköszönte, hogy a város intézményei, termelői ennyi mindennel támogatták a farsangi mulatságot, majd az idei programokról is ejtett néhány szót.

– A helyi események már meg vannak. Megyünk többek között kirándulni Szarvasra és Gellértegyházára. Október 15-e környékén a Fehér Napot ünnepeljük, valamint taggyűlésünk is lesz, melyen a Békés vármegyei vezetők is részt vesznek. Benne vagyunk – én, és egy másik tag – a Helyi Esélyegyenlőségi Programban is, így a városvezetőkkel megtárgyalhatjuk, hogyan tudnak segíteni a csoportnak, például a közlekedésben – ismertette a vezető.

A farsangi mulatság végén a zene volt a főszerepben, melyet Bente Sándor és szintetizátora szolgáltatott. Ezen az alkalmon azonban csatlakozott hozzá Dobos Ágoston tiszteletes és hegedűje, így ketten szolgáltatták az ismerős dallamokat a csoport tagjainak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.