- hirdetés -

Mezőkovácsházán és Végegyházán is sajtótájékoztató keretében adott hírt a sikeres pályázatokról Erdős Norbert országgyűlési képviselő, valamint a települések polgármesterei, Csepreghy Elemér és Vajda Norbert.

Két remek hír is érkezett Mezőkovácsházára az elmúlt időszakban. A választókerületen belül lakosság arányosan is az egyik legsikeresebb rezsikompenzációt tudhatják magukénak, hiszen 52 millió forintos támogatást nyertek. Erdős Norbert országgyűlési képviselő emellett beszámolt arról a közel 10 millió forintról is, melyet a REKI pályázatának köszönhet a település.

– A város költségei megugrottak, mindent megtettünk, de a számlák az egekbe szöktek. Ez a rezsikompenzáció így nagyon jól jött, kihúzza a várost a szorításból. A REKI pályázat összege is megérkezett, ennek egy részét szintén a rezsiköltségekre használjuk, valamint az önkormányzat működéséhez kapcsolódó számlák kifizetésére – mondta Csepreghy Elemér, a település polgármestere.

További jó hírek érkeztek Végegyházára is, ahol a több mint hat és fél milliós rezsikompenzáció mellett közel hét millió forintot nyertek a REKI pályázatán. Erdős Norbert kiemelte, az utóbbi időben a község nem kapott támogatást, mivel jól gazdálkodtak, azonban most eljött az ideje. Vajda Norbert polgármester hozzátette, nagy segítség volt ez a városnak, próbáltak felelősen gondolkodni, de az energiaárak emelkedése az ő számításaikat is keresztül húzták. A két bejelentett sikeres pályázaton kívül pedig még egy több mint két millió forintos tűzifa támogatást is magukénak tudnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.