- hirdetés -

Dr. Szelényi Zoltán ismét jótékonysági futásra szánta el magát. Ezúttal is az orosházi Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Fejlesztő Nevelés- oktatást Végző Iskola számára gyűjt különböző eszközökre.

Harmadik alkalommal indul útnak a traumatológus, aki jótékony célból, futva járja be Dél-Békés településeit. Korábban az Orosházi Dr. László Elek Kórház gyermekosztályának gyűjtöttek, tavaly pedig a Wesley iskola számára sikerült beszerezni egy interaktív táblát. Ebben az évben is az orosházi oktatási intézményt választották kedvezményezettnek.

– A Wesley iskola a régióban egyedüli intézményként foglalkozik sajátos nevelési igényű diákokkal, ami úgy gondolom, hogy egy kiemelten fontos feladat. Anyagiakkal viszont nem állnak túl jól, ezért gondoltunk arra, hogy idén is őket segítjük – avatott be a választás miértjébe dr. Szelényi Zoltán.

Fotó: Horváth Bence

Ezúttal nem egy, hanem több, az oktatást segítő eszközre is gyűjtenek.

– Dr. Szelényi Zoltán már nem először segít nekünk. Most több eszköz beszerzését tervezzük, amelyek az autista és értelmi sérült gyermekek oktatásában lesznek hatalmas segítség. Ezek elősegítik a kommunikációt, a szociális fejlődést, de a mindennapokat is könnyebbé teszik – fogalmazott Pesics Hajnalka, a Wesley iskola igazgatóhelyettese.

A jótékonysági akció útvonala nem változott, elsőként május 29-én az Orosháza és Tótkomlós között futottak, de volt aki kerékpárral teljesítette a távot. A tervek szerint a következő hetekben, hónapokban elfutnak Mezőhegyesre, Mezőkovácsházára, illetve Battonyára is, de később további településekkel is bővülhet a lista.

Fotó: Horváth Bence

Az adományokat az Érted Vagyunk Egyesület számlájára utalhatják a 10700316-72053867-51100005 számlaszámra. (Közleményben szíveskedjenek az „fejlesztő eszköz” szöveget feltüntetni.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.