- hirdetés -

A Határtalanul Program keretében tett tanulmányi kirándulást a Táncsics Mihály Gimnázium 7/8-as osztálya. Május 17. és 21. között több várost is meglátogattak Erdélyben, melynek célja a határon túli magyarság megismerése és a fiatalok közötti kapcsolat kialakítása.

Elek apó meséi: Erdélyi legendák és mondák nyomában címmel rendezett kirándulást a Táncsics Mihály Gimnázium. A Határtalanul Programnak köszönhetően májusban Erdélybe látogattak el, ahol az ország történelmi, kulturális és természeti értékeivel ismerkedtek meg. Meglátogatták Vajdahunyad, Keresd és Déva várát is, utóbbi településen az árvaházba is betértek, ahová adományt is vittek a Táncsics diákjai. Aradon megálltak a vértanúk emlékművénél, majd Körősfőn Vasvári Pálra, Farkaslakán pedig Tamási Áronra emlékeztek a tiszteletükre állított emlékhelyen és az író sírjánál.

A programok között városnézésre is szakítottak időt. Segesváron, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron megcsodálták a Békás-szorost, a Tordai-hasadékot, valamint a Székelykőt. A túra során felmásztak a Kis-Cohárd csúcsára, majd leereszkedve megismerkedtek a tordai sóbányával. A kirándulás során a zeteváraljai Jókai Mór Általános Iskola diákjaival is találkoztak, akiknek bemutatták Orosháza látnivalóit, valamint a Táncsics gimnáziumot.

A diákok a kirándulásnak köszönhetően rendhagyó módon tanulhattak. Élményeken keresztül szereztek új irodalmi, történelmi, földrajzi, kémiai, biológiai, de művészettörténeti ismereteket egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.