- hirdetés -

A VII. Körösvidéki Sulikupa döntőjének ismét a gyomaendrődi fűzfás-zugi versenypálya adott otthont, melyen a 87 csapattal, tíz helyszínen megrendezett selejtezők legeredményesebb 15 általános iskolás együttese mérte össze tudását, felkészültségét, szerencséjét.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által kiírt verseny orosházi elődöntőjét az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Szakács Gábor, Pelle Zalán, Pelle Viola összeállítású csapata nyerte és képviselhette városunkat a döntőn. Pelle Zsolttal, a csapat felnőtt vezetőjével beszélgettünk a versenyről:

Az orosházi csapat Pelle Zsolttal és Kánya Péterrel kiegészülve (Fotó: KHESZ)

– A döntőt megelőzően négy alkalommal tudtunk elutazni a gyerekekkel Gyomaendrődre, hogy ismerkedjenek a versenypályával és edzhessenek a versenyre. Mindhárom alkalommal nagyon ügyesen horgásztak és szép fogásokat értek el. Kánya Péter segített a mentorálásban. Felhívtam a figyelmüket, hogy ne bízzák el magukat, a döntőn más lesz a helyzet, mikor nem három, hanem negyvenöt helyen csobban a vízbe az etetőanyag. Az idő is nagyot változott a döntőre, az addigi hűvösebb csapadékos, felhős időt a hirtelen meleg és a napsütés váltotta fel, ami nem segítette a gyerekek dolgát, ráadásul ott volt még a versenyláz – kezdi a beszámolót Pelle Zsolt.

A versenypályán itt is három szektort jelöltek ki, és a csapatok tagjait szétosztották. Minden szektorba egy-egy csapattag került. A saját szektorban elért helyezési számokat adták össze a végén. A szarvasiak két szektorban is első helyet horgásztak, ami mellé jött még egy szektor ötös, így nem is lehetett kérdés ki nyeri az idei Sulikupát.

Az orosházi csapatból Pelle Viola érte el a legjobb eredményt (Fotó: KHESZ)

Az orosházi iskolások közül Pelle Viola volt a legeredményesebb. 3,9 kilós fogásával szektor harmadik lett, Zalán szektor ötödik, Gabika szektor hetedik. A tizenöt helyezési szám az összetett ötödik helyre volt elég, ami rendkívül értékes eredmény, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy az első két helyen végzett csapat tagjai tíz méteres rakós bottal horgásztak.

– A rakós bot – ha valaki jól használja – előnyt jelent, hisz jóval nagyobb távolságot, területet tudnak meghorgászni, illetve nem kell etetésnél a gombócot dobni, hanem a pohárral hajszál pontosan tudják az etetőanyagot a horog köré bejuttatni. Pontosabban lehet vele horgászni, hisz nem viszi a szél, a víz a felszerelést. Nagyon ügyesen horgásztak vele, különösen a szarvasi fiúk. Összességében egy rendkívül izgalmas, jól szervezett, jó hangulatú versenyen vehettünk részt. A gyerekek jól érezték magukat és azt is láthatták, hová kell fejlődniük a győzelem érdekében – summázza Zsolt.

A verseny végén mindenki kapott emlékérmet, a győztesek értékes tárgyjutalmakat is. Díjazták a legeredményesebb lány versenyzőt is. Itt az orosházi Pelle Viola hajszállal maradt le a díjról. (A kategória győztesét a szektorban elért eredmény alapján hirdették ki. A győztes, Nagy Brigitta szektor kettest horgászott, Violának szektor hármas sikerült.)

Eredmények:

1.Szlovák Általános Iskola, Szarvas (csapatvezető: Miloszrdni László; csapattagok: Kis Hunor Merse, Rojkó Balázs, Rojkó Szabolcs)

2. Implom József Általános Iskola, Gyula (csapatvezető: Dr. Bagdi Árpád Gyula; csapattagok: Bagdi Barnabás Árpád, Bagdi Bence Levente, Kiss Szabolcs)

3. Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola, Mezőberény (csapatvezető: Kolozsi Tamás; csapattagok: Kiszely Regina Mária, Komóczi Péter, Virág Vanda)

4. Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Intézmény és Kollágium (csapatvezető: Szalai Zsolt; csapattagok: Nagy Brigitta, Nagy Nikoletta, Timár Levente)

5. Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Orosháza (csapatvezető: Pelle Zsolt; csapattagok: Pelle Viola, Pelle Zalán, Szakács Gábor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.