- hirdetés -

Régi kedvenc hagyomány a Forrás Református Óvoda életében az intézmény családi napja, melyet idén is nagy izgalommal várták a gyerekek, szüleik és az óvoda munkatársai egyaránt. Szombat délelőtt ragyogó időben minden adott volt, hogy a kicsik és a felnőttek is megtalálják a nekik tetsző elfoglaltságokat.

A legismertebb gyermekdalok szóltak május 20-án délelőtt a Forrás Református Óvoda udvarán, ekkor rendezték meg ugyanis az intézmény egyik legjobban várt programját, a családi napot. Az óvoda Magyar Vöröskereszt bázisintézménye, akiknek szombaton véradással és használt gyermekruhagyűjtéssel segítették a munkájukat.

– Szoros kapcsolatot ápolunk már évek óta, rendszeresen részt veszünk az általuk megszervezett rendezvényeken és az óvoda is segíti a Vöröskereszt munkáját azzal, hogy véradást, adománygyűjtést szervez. Most emellett kontrollszűréssel, hősképző programmal is készültünk – mesélte Szabóné Börcsök Márta, az Orosházi Területi Szervezet munkatársa.

Az óvoda vezetője, Tóth Mónika elmondta, hogy a gyerekeket igyekeznek változatos, szórakoztató programokkal várni, a kedvenceik közé tartozik többek között az ugrálóvár, a pónilovaglás, a csillámtetoválások és arcfestések készítése, valamint a különböző kézműves tevékenységek.

– A délelőtt folyamán hirdettük ki a Szeresd és óvd a Földünket rajzpályázatunk eredményét is, melyre összesen 57 pályamunka érkezett a város összes óvodájából. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen szebbnél szebb és ötletesebbnél ötletesebb pályaművek érkeztek, két korcsoportban és négy kategóriában hirdettünk helyezetteket. A délelőtt zárásaként pedig egy szülői felajánlás keretében minden vendégünket egy tál bográcsos paprikás krumplival vártuk – sorolta az óvodavezető.

Nagy sikert aratott a gyerekek produkciója (Fotó: Dancsó József)

A gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálhatták a délelőtt folyamán a nekik tetsző elfoglaltságokat.
– Nagyon szeretjük a Forrás ovit, a családi napot, mert színvonalas és színes programlehetőségeket nyújtanak nekünk. Én például nemrég a véradáson vettem részt, a kislányom Lili, aki pedig a középső csoportba jár, a rajzpályázaton nyert díjat – mesélte Wojtczak Marek.

A programok közül sokak kedvence volt a gyerekek három rövid zenés-táncos produkciója, melyre nagy izgalommal készültek és adtak elő büszke szüleik tekintetétől kísérve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.