- hirdetés -

Hét évvel ezelőtt díjazta először az országos és nemzetközi versenyeken induló és ott szép eredményeket elérő diákjait a Gyulai Szakképzési Centrum. A hagyomány az elmúlt években is folytatódott, az idei rendezvénynek pedig a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. Az orosházi intézményt a díjazottak között szép számmal képviselték diákjai és oktatóik.

A Gyulai Szakképzési Centrum 2016-ban indította el a hagyományt, ekkor díjazta először a részeként működő szakképző intézményekbe járó nemzetközi és országos tanulmányi vagy szakmai versenyen kiemelkedő eredményeket elért tanulókat és az őket felkészítő oktatókat. Május 19-én immár hetedik alkalommal szervezték meg az ünnepséget, rendhagyó módon ezúttal a Kossuth iskola szolgáltatta a helyszínt.

A rendezvényt a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Kiss Lilla és Mikulás Kata nyitotta meg fuvolajátékával. A GYSZC főigazgatója, Kovács Zsuzsanna ünnepi beszédében hangsúlyozta, nem lehet elismerés nélkül élni, épp ezért fontos, hogy az együttműködést, a diákok és oktatók közös munkáját elismerjék.

– Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget, tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel. Paulo Coelho szavai ebben a tanévben is kellő fogadtatásra találtak. Kollégáink, tanáraink megkeresték a tanítványaikban a jót és igyekeztek azt kibontakoztatni. Hiszen mindenkiben van valami jó, csak meg kell találni. A diákok ebben partnerek voltak, hiszen különböző szakmai-, ágazati-, sport vagy éppen közismereti versenyen vettek részt, ahol kiváló teljesítményt nyújtottak, szép eredményeket elérve öregbítették iskolájuk és a centrum hírnevét – hangsúlyozta.

Hozzátette, ez a hagyomány egyben a köszöneté is, egyrészt az oktatók, felkészítők felé, hogy a mindennapi feladataik mellett szántak rá időt és támogatták a diákokat a felkészülésben, osztozva sikereikben. A diákoknak pedig azért jár köszönet, mert vállalták a felkészülést, a megmérettetést még akkor is, ha ez pluszmunkával járt.

– Azt kívánom, hogy ezt az értéket, amit a képességeik képviselnek, fejlesszék tovább, gyarapítsák ismereteiket, a tudást, amit itt megszereztek! Nagyon fontos, hogy szem előtt tartsák: A sikerekhez kitartás, céltudatosság kell, valamint egy kis szó, az „akarom”. Ez segít abban, hogy elérjünk egy célt, egy álmot, hiszen nincsenek elérhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem bíznak az akadályok leküzdésében – tette hozzá.

A köszöntést követően az elismerések átadása következett, melyhez sorrendben, intézményenként szólították a jelen lévő diákokat. Összesen 32 tanuló és 11 oktató kiemelkedő munkáját köszönte meg oklevéllel, erkölcsi és anyagi elismeréssel Kovács Zsuzsanna és Simon István, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja.

A GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium részéről a következő tanulók és oktatók részesültek elismerésben:
A 22. Dr. Sille István Országos Középiskolai Illemtani csapatversenyen 148 csapatból a 3. helyen végzett: Darvasi Lotte, Darvasi Diána és Megyesi Tímea, felkészítő tanáruk: Jakóné Varga Erika.

Nemzetközi EDU Robotics Cup engineer kategóriájában 3. helyezést ért el: 12.B osztály, D.M.A csapat: Szarvas Ádám László, Lazanyecz Márk, Bognár Dávid és Kókai Ádám.

Nemzetközi EDU Robotics Cup open kategóriájában 4. helyezést ért el: 10.C és 10.A osztályok tanulói, CDM Team: Cunaj Mendrit, Horváth Dominik Norbert, Györgyi Dominik és ifj. Mondzinger Máté. (Cunaj Mendrit és Horváth Dominik Norbert a World Robot Olympiad győri országos versenyén a hatodik helyen végzett)

Nemzetközi EDU Robotics Cup engineer kategóriájában 5. helyezést ért el: 9.B osztály K.Sz.B Team: Kelemen Ádám, Csáki László, Bozó Balázs és Szabó Zétény.

Nemzetközi EDU Robotics Cup engineer kategóriájában 6. helyezést ért el: 9. B osztály, S.M.H Team: Surinya Zsombor Ferenc, Maczik Dániel, Juhász Milán és Horváth Dominik

A robotikában sikereket elért tanulók felkészítő tanára: Mészáros Melinda

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.