- hirdetés -

Egy újabb küzdelmes hétvégén vannak túl a Contact K.T.H.E. egyesület kick-boxolói, akik ezúttal Nádudvaron mérettették meg magukat a hetedik alkalommal megrendezett Gasztro Kupán. Küzdelmi és formagyakorlati kategóriákban is indultak orosházi versenyzők, a kezdő és haladó sportolók sem maradtak adósak az érmekkel.

Május 13-án Nádudvaron rendezték meg VII. Gasztro Kupát, ahova az orosházi kick-boxolók elsősorban utánpótláskorú versenyzőkkel érkeztek. Az országos nyílt bajnokságon minden évben képviselteti magát a magyar kick-boxolók, de szerencsét próbáltak a tatamin a hajdúsági ringes, utánpótláskorú versenyzők is. A Contact K.T.H.E. a formagyakorlati kategóriában versenyzők mellett ezúttal a küzdelmi szabályrendszerben is indított sportolókat.

A formagyakorlatos versenyzőket Puravecz Péter, míg a küzdelmi kategóriában versenyző sportolókat Friedl Flórián 1. danos mester vezette. Előbbi kategóriában 4 orosházi ezüst- és 1 bronzérem született, a küzdelmek során pedig 5 ezüst- és 1 bronzérem. Az eredmények alapján elmondható, hogy a kezdő, először versenyző fiatalok bőven várakozáson felüli teljesítményt nyújtottak.

A csapat egyetlen haladó tagja Zahorecz Noel volt, aki a light és kick light kategóriákban is tatamira lépett. A döntőkben komoly csatát vívott a korábban ringes illetőségű, debreceni ellenfelével. A light contact döntő kevésbé szólt az erőről, azonban Noel jól állta a sarat, ereje és állóképessége a dobogó második fokára volt elegendő. A kick light döntőben, tudásuknak megfelelően ismét összekerült a két versenyző, ahol már komoly technikai megmozdulások is történtek.

– Végül Noel 2-1 arányban, pontozással ismételten ezüstéremmel zárt. Sikereihez nagymértékben hozzájárult Litauszki László III. danos mester segítsége, aki saját versenyzői mellett külön figyelmet szentelt Noel bemelegítésének és formába hozásának. A többiek is kitettek magukért, a VII. Gasztro Kupa így orosházi szempontból összesen 11 dobogós helyezéssel, 9 ezüst- és 2 bronzéremmel zárult – írta beszámolójában az egyesület.

Részletes eredmények:
Küzdelmi kategóriák
Light contact (kezdő)
Tompa Zsombor /Cadet 2 / 57 kg /ezüstérem
Ramasz Gergő /Felnőtt/ 89 kg /bronzérem

Light contact (haladó)
Zahorecz Noel /Felnőtt/ 57 kg /ezüstérem

Kick light (kezdő)
Tompa Zsombor /Cadet 2/ 57 kg /ezüstérem
Ramasz Gergő /Felnőtt/ 89 kg /ezüstérem

Kick light (haladó)
Zahorecz Noel /Felnőtt/ 57 kg /ezüstérem

Formagyakorlat:
Kreatív pusztakezes
Szemenyei Máté /Gyerek/ ezüstérem
Szemenyei Balázs /Cadet1/ ezüstérem
Porubcsánszki Zalán /Cadet1/ bronzérem
Tompa Zsombor /Cadet2/ ezüstérem
Markovics-Horváth Míra /Junior/ ezüstérem

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.