- hirdetés -

A vörösmartys gyerekek két fronton is helytálltak az elmúlt héten.

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Kiss Jázmin, Palotás Ákos és Stelbaczki Réka alkotta csapat. Az egész hetes erdei iskolából, egy hajnali vadlessel induló, tábortűzzel záródó hosszú nap után, a tábori életet megszakítva utaztak Békéscsabára, a Jó Pálya vetélkedő döntőjébe.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 57 induló csapatból hívta döntőbe azt a tízet, amelyek az első két forduló feladatai alapján a legjobbnak bizonyultak. A Liget Ifjúsági Tér szép helyszínén izgalmas és gyakorlatias feladatokkal tették próbára a csapatok rátermettségét és együttműködési készségét. A délutánba nyúló vetélkedőn végül az előkelő megyei hetedik hellyel, értékes jutalommal és sok élménnyel térhettek vissza a gyerekek a Gyulai Városerdőbe.

– Végtelenül büszke vagyok a csapatomra! Már azt nagy sikerként éltük meg, hogy bejutottak a döntőbe, és Réka törött kisujja sem tántorította el a gyerekeket a feladatoktól – foglalta össze felkészítő tanáruk, Tóth Margit Erika. – Egészen biztos, hogy jövőre is indítok csapatokat, de ezúttal adok házi feladatot is: segíteni otthon a házimunkában – tette hozzá.

Mint az osztályfőnöktől megtudtuk, a csapat a rövid vonatúton elszendergett ugyan, de az erdei iskolába visszatérve már futottak is átöltözni a terepversenyhez.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.