- hirdetés -

Régi hagyományokra tekint vissza világszerte a Kihívás Napja nevű kezdeményezés, melynek lényege, hogy május utolsó napján legalább 15 percen keresztül tartó aktív mozgást végezzenek a résztvevők. A kezdeményezésre települések, iskolák, egyesületek is nevezhetnek, egy lelkes orosházi csapat pedig szeretné összefogni az érdeklődőket a nagy napra.

Az emberek többsége szereti a kihívásokat, az erőfeszítést igénylő, komfortzónán kívüli tevékenységet és ha ez még játékos formában is valósul meg, garantált a siker. Ez a recept vezetett ahhoz, hogy az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodjon Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért.

A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra, egészséges életmódra való ösztönzés. Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy 0-tól 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. Az első Kihívás Napja óta a rendezvény számos újítással, újdonsággal, a településeken kívül egyéb csoportok, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült.

Az alapkoncepció azonban változatlan: sok mozgás, örömteli sport, ötletes és színes erőpróbák, közös küzdés, sportjátékkal megvalósuló közösségépítés. Összeköt személyeket, közösségeket, generációkat, célokat, emlékeket.

A megmérettetésre települések, tanintézmények, munkahelyek, különböző közösségek nevezését várják. A munkahelyek nevezési határideje ugyan már lejárt, a többi kategóriában azonban május 26. a határidő, magának az eseménynek a dátuma pedig május 31. A nevezésről bővebben ide kattintva tájékozódhatnak a résztvevők. Orosházán sem ismeretlen fogalom a Kihívás Napja, az esemény egyik szervezőjét, Virágos Gyöngyit kérdeztük meg a részletekről.

– Pár sportot szerető barátommal találtuk ki közösen, hogy benevezzük Orosháza városát is erre a kihívásra. Megkerestem már iskolákat, egyesületeket, hogy csatlakozzanak ők is az ötlethez, szerencsére bőven érkeztek pozitív visszajelzések. Május 31-én 0 és 21 óra között sportoljunk minél többet, akár együtt, akár külön, mindenkinek kedve szerint, a lényeg, hogy legyünk nagyon sokan vagy még annál is többen – mondta.

A napközbeni tevékenységeken túl a hab a tortán tehát egy közös torna lenne a város főterén, így pedig Orosháza is tevékenyen kivenné a részét a Kihívás Napjából.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.