- hirdetés -

Ingyen fagyi, koncertek, és különböző játékok várták a családokat a Hóvirág Fagyizó 10. születésnapjára rendezett ünnepségen. Az Orosháza szerves részét képező fagylaltozó nagyszabású eseményére még az utcát is lezárták.

Már a 10 órai nyitásnál lufival várták a gyerekeket a Hóvirág Fagyizóban. A 10. születésnapi ünnepséget már több mint egy éve kezdték szervezni, hogy minden a lehető legjobban menjen a nagy napon.

– Fantasztikus érzés, hogy ennyien szeretnek minket, így gondoltuk, hogy a kedves vendégeinket meglepjük egy nagy bulival – mondta Asztalos Nóra – Van arcfestés, különböző játékok, zene. A gyerekek nagyon élvezik. Délután fellép a Veronaki zenekar, majd hat órától rockabilly banda szórakoztatja a közönséget. Eléggé nagyszabású eseményt sikerült összehoznunk, az első adag fagyik is gyorsan elfogytak, leginkább a klasszikusokat szeretik, de a többrétegű fagylaltok is közkedveltek – tette hozzá.

Délután egy órakor aztán egyre inkább megtelt az utca. Az emberek sorba álltak, hogy részesei legyenek a 100 gombóc ingyen fagyi egyikének. A fagyizás után a gyerekek az óriási jengával játszottak, kézműveskedtek, vagy éppen sorban álltak egy arcfestésre. A fagylaltozó következő nagy dobása a fagyievő verseny volt. Asztalos Nóra elmondása szerint volt olyan jelentkező, aki már direkt erre készült. A versenyzőknek 5 gombóc fagyit kellett megenniük minél rövidebb idő alatt, csokoládé, citrom és karamella ízekben. Az első három helyezett nyereményben részesült, végül a legnagyobb jutalomban, 30 gombócos utalványban Gémes Krisztián részesült.

– Az volt a taktikám, hogy annyit egyek egyszerre, és olyan gyorsan amennyire csak tudom. Persze éreztem a hideget, de nem álltam meg. Az utolsó pillanatokban már elkezdtem könnyezni is, szinte már úgy éreztem izzadok is. Nagyon jó érzés volt nyerni, a jutalmat pedig a családommal osztom majd meg. Ezért is indultam igazából, mert bíztam magamban és tudtam, hogy én leszek az első – mondta magabiztosan a verseny győztese.

A nyeremények átadása után a zenekar is hangolni kezdett, majd egészen késő délutánig tartott az ünneplés és a fagyievés.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.