- hirdetés -

A szezon végén már a következőre készül az NB I/B-s ONKC. Eldőlt, kik alkotják a következő idényben a keretet. Bejelentették a távozókat is és hamarosan az újakat is bemutatják.

A háttérben régóta zajlik a jövő évi NB I/B-s keret kialakítása, méghozzá ugyanazon szempontok figyelembevételével, amelyek az elmúlt években is meghatároztak a csapatunk összetételét – olvasható a klub hivatalos honlapján.

– A rutinos játékosok köré, fiatal, főként saját nevelésű fiatalokkal képzeljük el a jövőnket. Minden évben ezen elvek mentén igyekszünk összeállítani a csapatot és nagy örömünkre ezt most is sikerült megvalósítani. Úgy gondolom, komoly sikerként könyvelhetjük el, hogy a jól összeszokott együttesünk magjára a következő idényben is számíthatunk. Látjuk, hogy számos csapat anyagi problémákkal küzd, éppen ezért felértékelődött a játékosok számára a biztonság, amit a klubunk képes megadni nekik – hangsúlyozta Dancsó Attila klubelnök.

A csapat jelentős részét sikerült egyben tartani, mindössze négy játékos nem lesz tagja a jövő évi keretnek. Máshol folytatja pályafutását a jobbátlövő Iván Emese, három szezon után távozik a balszélső Moharos Vivien, illetve Szőke Szonja sem marad. A fiatal hálóőrt már be is jelentette új klubja, az NB I-es MTK együttesében szerepel a továbbiakban. Ugyan nem igazol el, de egy szezonon keresztül nélkülözniük kell külföldi tanulmányai miatt Patyi Annát.

A házi góllövőlista vezetője, Iván Emse egy év után távozik (Fotó: Horváth Bence)

– Ez egy hatalmas dolog, hogy a csapat magja Orosházán képzeli el a jövőjét – fogalmazott Morva Zoltán, akire a következő kiírásban is vezetőedzőként számít az egyesület.

– Januárban leültünk a lányokkal beszélni és nagyon örültem, hogy szinte mindenki szeretné folytatni azt a közös munkát, amit tavaly nyáron elkezdtünk. Nagy előnyünk lehet a következő idényben az összeszokottság, erre mindenképp lehet építkezni. A játékosaim tudják, mit várok el tőlük és egy-egy apróbb hullámvölgyet leszámítva bebizonyították, hogy képesek megvalósítani az elképzeléseket. Az idén elért eredmény a bizonyíték arra, hogy jó úton indultunk el. Bízom benne, hogy jövőre tudunk egyet lépni előre – tette hozzá a szakember.

Fotó: Horváth Bence

A távozókat olyan fiatal tehetségekkel pótolják, akik hosszú távon segíthetnek a csapatnak, de őket később mutatják be a szurkolóknak.

A maradók névsora a 2023-2024-es szezonban:

Bálint Anna, Ludvig Krisztina, Jáhn Krisztina, Baráth Berta, Gara Dorina, Vörös Bettina, Bedron Viktória, Zavaczki Boglárka, Ács Orsolya, Mikula Dóra, Kenyeres Barbara, Prozlik Titanilla, Bíró Petra.

Az Oxxo Energy Orosháza jól szerepel az idei NB I/B-s kiírásban, jelenleg a hatodik helyen áll. Az utolsó fordulóban – amennyiben az Eger pontot veszít az Algyő ellen – a feljutásért hajtó Kozármisleny legyőzésével akár még az ötödik helyet is megszerezhetik Kenyeres Barbaráék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.