- hirdetés -

Hihetetlen, de sosem fogy el a lendület Márta Jánosból! A nagyszénási kerekesszékes fiatalember idén is megszervezi relikviáit bemutató kiállítását, valamint barátaival együtt megrendezi a mindig sokakat vonzó versenyautó- és motorbemutatót is. Május 13-án 10 órakor a Nagyszénási Kulturális Központban indul a program!

A motor- és autórajongó Márta János több mint 13 éve gyűjti az általa tisztelt autó- és motorversenyzők relikviáit, és immáron 5. alkalommal rendez gyűjteményeiből kiállítást. Ehhez kapcsolódóan minden évben nagyszabású járműbemutatót is szervez barátaival.

– Anno minden néhány autogramkéréssel kezdődött – mesélte Márta János. – Az általam nagyra becsült versenyzőket kértem arra e-mailben, hogy küldjenek egy-egy aláírást. Igencsak meglepődtem, amikor aztán nemcsak autogramokat, hanem rengeteg értékes relikviát is kaptam. Ezek közt voltak pólók, serlegek, kesztyűk, bukósisakok is, sőt, többen meghívókat is küldtek a soron következő versenyükre, így kerültem a rallykra, majd a Hungaroringre, és így alakultak ki az egyre szorosabbá váló kapcsolatok is.

Pillanatkép a 2021-es rendezvényről (Forrás: OrosCafé archív)

Márta János az évek során számos barátot szerzett, a személyes találkozások után az autó- és motorversenyzők megkedvelték a mozgáskorlátozott férfit, aki sosem siránkozott, helyette lelkesen ötletelt és cselekedett is. Ez mostanra sem változott. János újabb egészségügyi problémáinak megjelenése, egészségügyi állapotának romlása ellenére ugyanúgy hajt tovább.

Így nőtte ki magát álomból valósággá ez a rendezvény. 2020-ban a Zengő Motorsport komplett kamionnal érkezett Nagyszénásra, hoztak egy versenyautót, Boldizs Bence Seat Leon Cupráját és egy szimulátort is. A Gender Racing Team is versenyautóval érkezett, ők egy F-3 bajnok 2019 versenyautót állítottak ki. 2021-ben a Gender Racing Teamegy Forma 3-as és egy Forma 4-es autót is hozott, más egy 1954-es évjáratú BMW-t, de voltak driftautók, stunt rider motorok, Porsche és Ferrari is. Tavaly nagy sikere volt az Extreme Autosport által delegált citromsárga Corvette-nek, de az egyik rali csapat Lada VFTS-jének is. Idén is sok érdekesség, meglepetés vár a Nagyszénásra érkezőkre a fürdő előtti lezárt szakaszon.

Pillanatkép a 2021-es rendezvényről (Forrás: OrosCafé archív)

– Fantasztikus érzés, hogy ezek a nagyszerű emberek nemcsak engem hívnak meg a versenyeikre, hanem ők is eljönnek hozzám, ide Nagyszénásra. Ez sokkal több, mint az autó- és motorsport szeretete. Onnan indult, de aztán őszinte barátságok születtek belőle. Külön szeretném kiemelni Benkő Antit és családját, akik tényleg évek óta mellettem vannak, és segítenek az álmaim valóra váltásában.

Néhány név az idei sztárfelhozatalból:

Benkő Antal, BME Formula Racing, Bozsoki Zsolt, Bulla Zsolt, Csolti Ádám, DF Tuning, Eke Ákos, Filo Mihály, Gender Racing, Hajtó Viktor, Hartmann Balázs, Hideg Ádám, Jelinek Zsolt, Kárai Péter, Kárai Tomi, Kefo Motorsport, Kiss Zsolt, Koncseg Zoltán, Lázár Pál, Magyar János, Nefab-Szkaliczki Scooter Team, Nepharius Racing, Orosházi Veteránjármű Kedvelők Baráti Egyesülete, Piros Károly, RC Oroshaza, Sárai Pisti, Szilágyi Madman Ricsy, Végh Tomi, Zanócz Roland

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.