- hirdetés -

A Vörösmarty iskola diákjai vigyáznak saját társaikra, a szülőkre és a pedagógusokra is a következő napokban. A Deák Ferenc utcai gyalogos átkelőnél folytatódik a Zebra Zsaru program.

Mi vagyunk ilyenkor a gyalogosok szeme – fogalmazott Kis Rozália, százados, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, aki minden reggel két fiatal diákkal közösen segíti a közlekedőket. A Zebra Zsaru program már közel húsz éve működik Orosházán, amelyhez két belvárosi intézmény csatlakozott: az Eötvös-, valamint a Vörösmarty iskola.

– Rendőri irányítás mellett, hatodik osztály felett, szülői beleegyezéssel csatlakozhatnak a diákok a programhoz. Ők néznek körül mindenki helyett, szóval ez egy felelősségteljes feladat, amiből nagyon sokat tanulhatnak a fiatalok – fogalmazott Kis Rozália.

A gyerekek reggel hét óra és háromnegyed nyolc között segítik az átkelést, a tanítási napok kezdetén, amikor mindenki siet, így biztosítva a balesetmentes közlekedést.

Megtudtuk, hogy a következő napokban a Deák Ferenc utcai átkelőnél számíthatunk a zebra zsarukra, majd a Rákóczi úton található okos zebránál folytatódik a program szeptemberben, de akkor már az Eötvös iskola tanulóinak részvételével. Nem véletlen az sem, hogy éppen a tanév végéhez közeledve, illetve az év elején zajlik a program.

– Ezekben az időkben a gyerekek és a szülők is figyelmetlenebbek. Szeptemberben a nyári szünet hatása alatt vannak a gyerekek, májusban pedig már sok a rendezvény az iskolákban, amikor nagyobb a forgalom az intézmények körül. Ekkor van szükség a zebra zsarukra – tette hozzá a százados.

Kiemelt képünk archív.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.