- hirdetés -

Sajtótájékoztató helyszíne volt több Békés vármegyei város vagy település is április 29-én, ahol a térség országgyűlési képviselője, Erdős Norbert adott át több, a tanyagondnoki ellátásban segédkező buszt vagy a helyi polgárőrségek számára beszerzett gépjárművet.

Elsőként Kisdombegyházán egy tanyagondnoki buszt adtak át, ami a gyermekek óvodába járásának a kérdésében jelenthet nagy segítséget a település életében. Szintén egy közel 15 millió forintot érő tanyagondnoki busz kulcsait nyújtotta át a képviselő Medgyesegyháza polgármesterének, Kraller Józsefnek. Erre azért volt szükség, mert a bánkútiak és a külterületen élők életét könnyítheti meg mind szociális, mind egészségügyi területen, illetve Kisdombegyházához hasonlóan a gyerekek óvodába járásához is kézenfekvő megoldás.

– Emellett a medgyesgyháziak nyilvánvalóan a különböző programjaikra, városi ünnepségeikre, így például augusztus 20-ra is igénybe vehetik az új járművet. Hasonló célból nyújtottuk át a következő tanyagondnoki buszt és annak kulcsát Medgyesbodzáson Varga Gábor polgármesternek, ahol szintén a külterületi és gábortelepi lakosok megsegítését tűztük ki célul, de természetesen a település mindennapjait is segítheti – fogalmazott Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Csanádapácán egy civil szervezeti kiírás során a helyi polgárőrség nyert egy 6,4 millió forint értékű új szolgálati autót, korábban a szolgálatuk ellátásához a saját autóikat kellett igénybe venniük az 1992-ben alakult szervezet tagjainak. Erdős Norbert emellett kijelentette, hogy Csanádapáca több, mint 42 millió forintot nyert rezsikompenzációra, amit Oláh Kálmán, a település polgármestere szerint egy bentlakásos szociális intézmény fejlesztésére és a gyermekétkeztetésre fordítanak majd.

Végül Kaszaperen adtak át a szombati nap folyamán egy tanyagondnoki buszt, amit az önkormányzatoknak kiírt tanyagondnoki pályázat keretében nyert el a község, valamint a kaszaperi polgárőrök is egy új autóval gazdagodtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.