- hirdetés -

Régi ismerőst köszönthetnek a következő szezontól a CSIKO SE mérkőzéseire látogató szurkolók. Ősztől ugyanis az egyesületet erősíti majd Ambrus József, vagy ahogy mindenki ismeri, „Dodi”, akire a tervek szerint játékosként és utánpótlásedzőként számítanak majd.

A 44 éves Ambrus József Veszprémben nevelkedett, de a Pick Szegeddel nyert bajnoki bronzérmet még 2001-ben. Onnan érkezett először Orosházára, ahogy ő fogalmazott „csomagban” Rosta Istvánnal, Oláh Gáborral, Czina Józseffel, Szabó Leventével és Szepesi Dániellel. Az első NB1-es évükben az Every Day KSE csapatával először egy bajnoki negyedik helyet szereztek, ami feljogosította a gárdát az EHF-Kupában való indulásra is. A következő évben a legendás Every Day Magyar Kupa-bronzérmet szerzett, de a csapat anyagi nehézségek miatt visszalépett az első osztálytól.

Ambrus József útja ekkor Százhalombattára vezetett, majd rövid ausztriai kitérőjét követően Szigetváron és Debrecenben is játszott. 2009-ben visszakanyarodott az Orosházára, a csapat ekkor az NB1/B-ben szerepelt és az idény végén sikerült is kiharcolni a feljutást az élvonalba. 2012-től az NB1/B-s Békés csapatát erősítette, ahol 3 évet játszott, csakúgy, mint eggyel későbbi csapatában, Algyőn. 2018-ban ismét visszatért az akkor szintén NB1/B-s Orosházi FKSE gárdájába, ahol ismét bajnoki címet ért el.

Több ízben, így az Every-érában is láthattuk már őt orosházi mezben (Fotó: ofkse.hu)

2020-tól kezdve több egykori orosházi játékos társaságában a Kondoros NB2-es csapatában (nem összekeverendő a Kondoros megyei csapatával, akiket szombat este fogadnak az Eötvös-csarnokban a CSIKO játékosai) kézilabdázik, ahonnan a 2023/2024-es szezonra immár negyedik alkalommal tér vissza Orosházára.

A Dodi becenevű sportolót az Oroscafén is többször bemutattuk már. 2020-ban mesélt többek között a kézilabda iránti családi kötődéséről, addigi állomáshelyeiről, tűzoltói munkájáról és a TFA-n való részvételekről, míg tavaly Régi csibészek sorozatunkban gyermekkori történeteit idézte fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.