- hirdetés -

A csepeli ÁMK Sportcsarnok adott otthont vasárnap az U15-ös szabadfogású és női birkózók idei utolsó válogató versenyének, a korosztály egy nappal korábbi, kötöttfogású küzdelmei után. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője, Bódi Csaba megnyert súlycsoportját, így hamarosan hazai pályán indulhat Európa-bajnokságon.

A csepeli rendezésű Baracsi Imre Emlékversenyen ezúttal a határon túlról, Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből érkezett versenyzők is színesítették a júliusi Kaposváron megrendezett Európa-bajnokságra pályázó mezőnyt.

A fiúk viadalán az a különleges helyzet állt elő, hogy mind a tizenegy súlycsoportban más-más szakosztály birkózója érdemelte ki az aranyérmet. Közülük egyet épp az Orosházi Birkózó Egyesület, Bódi Csaba révén, aki a 48 kilogrammos súlycsoportban, viszonylag népes, 11 fős mezőnyben állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel megszerezte a válogatottságot és ő képviselheti majd a magyar színeket hazai pályán, a kontinensbajnokságon.

Az orosházi egyesület három birkózóval vett részt a megmérettetésen, Bódi Csaba győzelmén kívül a 75 kilogrammos súlycsoportban versenyző Keresztes Máté és a 85 kilogrammosok közt birkózó Takács Ádám is az ötödik helyen zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.