- hirdetés -

A kézilabdázók ezúttal Gyulára utaztak és hozták el magabiztos fölénnyel a két pontot.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt egy igazán szokatlan mérkőzést láthattak az Eötvös-csarnokba látogató kézilabda szurkolók. Akkor történt az, hogy a vendég gyulai csapat mindössze 5 játékossal tudott kiállni. Becsületükre legyen mondva, hogy akkor is és most szombaton szintén nem túl bő kerettel, de elég játékossal is becsülettel küzdöttek és mentek előre. A CSIKO is a megszokotthoz képest kevesebb játékossal utazott Gyulára, ezúttal azonban ismét pályára lépett a Pásztor-testvérpár, a csapatkapitány Máté és védekezésben jeleskedő Ákos is.

A mérkőzés a papírformának megfelelően úgy telt, hogy az orosházi játékosok már az első játékrészben is folyamatosan növelték az előnyüket, félidőre a felek 13-27-es állással vonulhattak. A második játékrészben pedig tovább növelték az előnyt, ekkor viszont a gyulai játékosok sem maradtak adósak a gólokkal, találataik nagyobb részét ebben a félidőben szerezték.

A CSIKO kézilabdázói végül csaknem félszáz gólt szerezve, 31-49-es végeredménnyel hozták le a zsinórban már harmadik vendégjátékukat és erősítették meg vezető pozíciójukat a tabellán. Jelenleg négypontos előnyben (egy mérkőzéssel kevesebbet játszva) vannak legfőbb riválisukkal, a Túrkevével szemben, 16 mérkőzésen szerzett 15 győzelemmel és kerek 30 ponttal.

Kerek 30 ponttal vezetik a tabellát az orosházi játékosok (Fotó: egyesület)

– Kijött a két csapat közti különbség. Szinte egész meccsen gyakoroltuk a 7-6 elleni támadójátékot. Ügyes és közönségszórakoztató megoldást láthattunk. Várjuk, hogy jövőre erősebb csapatok ellen tegyük próbára magunkat – nyilatkozta Németh László vezetőedző, aki a kapusok közül ezúttal Pukánszki Barnát, Paulik Leventét és Pajkó Lászlót, míg a mezőnyjátékosok közül Borbély Leventét, Nadicsán Marcellt, Héjja Ádámot, Farkas Sándort, Kónya Balázst, Pásztor Mátét és Pásztor Ákost küldte pályára.

A csapat a következő fordulóban, május 6-án 18 órától hosszú idő után ismét hazai mérkőzést játszik, a Kondoros együttesét fogadják majd az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.