- hirdetés -

Számos szép eredménnyel gazdagították iskolájuk hírnevét a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai az elmúlt napokban.

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kistérségi József Attila Szavalóversenyén a 6/8 osztályos Molnár Mira bronz fokozatú, míg a 7/8 osztályos Kulcsár Anna Helga arany fokozatú oklevelet kapott. A Mezőhegyesen rendezett, szintén József Attiláról elnevezett területi szavalóversenyen is sikeresen szerepeltek a diákok. A 6/8 osztályos Orovecz Katica az 1. helyezést, míg Kulcsár Anna Helga a 3. helyezést szerezte meg. Felkészítőik Menyhárt Krisztina és Süle Margit voltak.

A Svájci Hét második programja országismereti vetélkedő volt 9-12. osztályos diákoknak. Idén 20 csapat jelentkezett a megmérettetésre. Érkeztek Mezőberényből, Gyomaendrődről és Békéscsabáról is versenyzők a helyi diákokon kívül. Változatos feladatokban tudtak számot adni a versenyzők arról, hogy mi mindent sajátítottak el a csodálatos országról. Az eredmények a következők voltak:

1. helyezett: Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola
Die Künstlerinnen (Jantyik Eszter, Pankotai Anna, Szalóki Lolita, felkészítőjük: Oláh Barbara)

2. helyezett: Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium
Die Fahnenschwinger (Gál Diána, Horcsák Sára, Horváth Áron, felkészítőjük: Szitó Tímea)

3. helyezett: Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium
Prinzessinen (Dulka Barabara, Sárközi Lujza, Thielicke Gitta, felkészítőjük: Szász Dániel)

A Svájci Hét keretein belül zajlott az április 21-én megrendezett Vers- és prózamondó verseny is, melynek helyszíne az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt. A gimnáziumot a 9/8 osztályos Magony Petra képviselte (felkészítő tanára Bánhegyi Edina volt), aki a megyei 1. helyezést érte el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.