- hirdetés -

A negyedik helyen álló Eger együttesét idegenben is legyőzte az Oxxo Energy Orosháza. Erre még nem volt példa a klub történetében. Végig vezetett és kézben tartotta a találkozót a női kézilabdacsapat, amelynek sikerét egy horrorsérülés árnyékolta be.

Ősszel két remek formában lévő gárda találkozott az Eötvös csarnokban, ahol éppen az orosháziak vették el az egriek veretlenségét. Az NB I/B 25. fordulójában egyik csapat sem a legerősebb keretére számíthatott, az ONKC mestere két hármas védőjét is nélkülözte. Az ellenfél szintén felforgatott felállásban lépett pályára, ráadásul az edzőjük, Zsadányi Sándor sem ülhetett a kispadra, miután kék lappal kiállították az előző körben.

Éppen a hiányzók miatt az eddig kevésbé megszokott nyitott védekezést választotta Morva Zoltán, amely meg is hozta a kívánt eredményt, öt perc után már 4-1-re léptek meg a vendégek. Ebben nagy szerepe volt Bálint Annának, aki ezúttal is remek teljesítményt nyújtott a kapuban. A hivatalos statisztikák szerint 15 védéssel zárta a mérkőzést. Az egriek sérült játékosa, Pankotai Luca töltötte be az edző szerepét ezen a mérkőzésen, aki hét a hat elleni játékkal válaszolt. Ez ellen már kevésbé volt hatékony a vendég védelem, de elöl továbbra is eredményesen játszott és tartotta a három-négygólos előnyt az Orosháza.

A tizedik percben sokkoló pillanatok következtek. Az egri Szecsődi Laura támadta a falat, ami után olyan szerencsétlenül fogott padlót, hogy teljesen kifordult a bokája. A borzasztó látványtól a játékosok, illetve a közönség is teljesen lefagyott. Hosszú percekig feszült csend ült a Leányka úti sportcsarnokban, majd miután a szükséges beavatkozást elvégezték a szakemberek vastaps kíséretében vitték le a pályáról az irányítót.

Beletelt egy kis időbe, amíg rendezték a sorokat a felek, végül ez a vendégeknek sikerült hamarabb. A 16. percben 12-7-es hátrányban kért időt az Eszterházy, de komolyabb változást ezzel sem idéztek elő. Az Orosháza 18-12-es vezetéssel vonult a félidőben az öltözőbe. A folytatás sem hozott igazán változást a játékban, az ONKC a 33. percben már kilenc góllal is vezetett. Ennél nagyobb különbség azonban soha nem volt a két gárda között, ugyanis az egriek jól használták ki Baráth Bertáék hibáit. A két pont sorsa ennek ellenére egy percig sem forgott veszélyben. Végig kézben tartották a mérkőzést a kék mezesek, akik végül 32-28-ra nyertek. Egerből most először hozták el a bajnoki pontokat.

– Nagyon nehéz értékelni egy ilyen súlyos sérülés után, a csapatomban is volt olyan játékos, aki elsírta magát. A legnehezebb feladat ezután az volt, hogy a lányok motivációját fenntartsuk. Komolyabb értékelésbe nem is szeretnék belemenni, úgy gondolom, a legfontosabb most az, hogy jobbulást kívánunk innen is Szecsődi Laurának – fogalmazott Morva Zoltán.

Eszterházy SC – Oxxo Energy Orosháza 28-32 (12-18)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Eger, 100 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Pence.
Orosháza:

Bálint – Moharos 3, Baráth 7, Zavaczki 6, Ács 3, Iván 3, Bíró 3. Cserék: Szőke (kapus), Vörös 1, Kenyeres 2, Ludvig 3, Jáhn, Prozlik, Mészáros, Patyi 1. Edző: Morva Zoltán.
Az Eger legjobb góllövői: Szeberényi 9, Hadnagy 5.
Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 3/2.

Már csak három forduló van hátra a bajnokságból, az utolsó hazait április 27-én, csütörtökön vívja az Oxxo Energy Orosháza. Az Algyőt fogadják Vörös Bettináék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.