- hirdetés -

Zsinórban szerzik a sikereket a másodosztályban az orosházi női kézilabdázók, ráadásul nem is akármilyen ellenfelek ellen. Egymást váltják az élcsapatok az Eötvös-csarnokban, ahonnan pontveszteséggel távoznak, ezúttal a szombatig Eger is így járt.

Két jól felkészített csapat mérte össze az erejét, de nem csak egymással, hanem a hideggel is meg kellett küzdeniük. Hiába telt meg ismét az Eötvös-csarnok lelátója és alakult ki sokszor parázs hangulat, az egész mérkőzésen fáztak a kezek és a lábak.

Az első gólt az Eger szerezte, majd Zavaczki Boglárka duplájával fordított az Orosháza. A folytatásban is főleg a hazaiak álltak jobban, a hevesiek csupán egalizálni tudtak. Nehezen termelték a gólokat, amiben a védelmeknek és a kapusoknak is óriási szerepe volt. Negyed óra telt el, amikor két 8-6-nál két góllal lépett meg az Oxxo Energy Orosháza, a játékrészből fennmaradó időben még öt gól született, 10-9-es orosházi előnynél vonultak a csapatok az öltözőbe.

Koncentráltan érkezett a második játékrészre az ONKC, előbb Ács Orsolya, majd Zavaczki Boglárka vette be az egri kaput, ezzel kialakult a találkozó addigi legnagyobb különbsége, 12-9. Ezt követően kapcsolt az Eger, felgyorsította a játékot és megmutatta, hogy miért áll szerzett gólok tekintetében is a bajnokság élmezőnyében. Néhány perc alatt ledolgozták hátrányukat Bató Liliék, egy 4-0-s rohammal fordítottak, hosszú idő után mutatott vendég előnyt az eredményjelző, de mint kiderült ez volt az utolsó ilyen alkalom. A 42. percben Kenyeres Barbara góljával újra vezetett az Orosháza, majd Ludvig Krisztina lőtte be a ziccert, kétgólos hátrányba kért időt az egriek mestere. A hazai lendületet ez sem törte meg, sőt még jobban rákapcsoltak Morva Zoltán tanítványai. A 49. percben Ács Orsolya szemfüles játék után 19-14-re módosította az állást, újabb időt kért Zsadányi Sándor, de ekkor a játékvezetőknek kezdett el reklamálni. A jutalma piros lap volt.

Ezt követően teljesen szétesett a hevesi gárda, amiben a piros lap mellett óriási szerepe volt Bálint Annának is. A hálóőr teljesítményére nehéz jelzőket találni, hét percen át képtelenek voltak bevenni a kapuját, ziccerek és átlövések sokaságát hárította ez idő alatt. Az orosháziak 24-15-nél már kilenc góllal is vezettek, de kozmetikázott a különbségen a listavezető, amely így 25-18-as vereséggel távozott az Eötvös-csarnokból.

Az alábbi videóból kiderül, mekkora volt az öröm a lefújás után.

– A végeredmény azt tükrözheti, hogy ez egy könnyű mérkőzés volt, de belülről abszolút nem így éreztük. Nagyon izgalmas meccs volt, a második félidőben az egriek gyors játékát sikerült megállítani, ami nagyon kellett a győzelemhez. Mindig azt mondom a lányoknak, hogy próbáljuk meg a 25 gólt elérni, akkor nyerhetünk, ez ma összejött. Bálint Annának pedig innen is gratulálok, hatalmas segítséget nyújtott a csapatnak. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ma is rengeteget kilátogattak a csarnokba és velünk voltak – fogalmazott boldogan a lefújás után Morva Zoltán edző.

Oxxo Energy Orosháza – Eszterházy SC 25-18 (10-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 300 néző.
Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid.
Orosháza:

Bálint – Ludvig 5, Vörös, Zavaczki 6, Ács 3, Kenyeres 5, Bíró 1. Cserék: Szőke (kapus), Mikula 1, Gara, Iván 4, Baráth, Prozlik, Bedron, Patyi. Edző: Morva Zoltán.
Az Eger legjobb góllövője: Szeberényi 8.
Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 6/5.

Az Orosháza felzárkózott a hatodik helyre, négy pont választja el a dobogó második fokától. December 3-án az Algyő otthonában folytatják a bajnokság Kenyeres Barbaráék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.