- hirdetés -

Sosem volt még hasonló rendezvény a református iskolában! Egy volt tanítvány álmodta és valósította meg a gyerekek nagy örömére a játékdélutánt. A fiatalember inkognitóban szeretne maradni, annyit viszont érdekességként elárulunk róla, hogy olyannyira fiatalember, hogy nem sokkal több, mint tíz éve búcsúzott el az általános iskolától.

A pedagógusok és a diákok egyaránt lázasan várták a péntek délutánt. Kedves idegenek érkeztek ezen a napon az iskolába, mind azzal a céllal, hogy a három helyszínen segítsék a különböző foglakozások lebonyolítását.

– Elsőtől nyolcadikig mindenki mindent kipróbálhat. Mind a 482 fő – kezdte Gulyásné Benkő Beáta, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatóhelyettese. – Az ebédlőben lézeres viadal, a tornateremben buborékfoci, az udvaron pedig ugrálóvár és akadályverseny vár a gyerekekre. A nap megálmodója, főszervezője is itt van közöttünk, szeretné látni a gyerekek arcát, amikor kipróbálják a különböző játékokat. Kész tervekkel érkezett, mindent ő intézett, nagyon hálásak vagyunk neki, hisz ez egy nagyon nemes felajánlás a részéről. Azt mondja, ő is hálás az iskolának, ezért is hozta létre a mai játékdélutánt. A cél tényleg az, hogy a gyerekek ebben a három órában önfeledten szórakozhassanak, és hogy eltöltsenek együtt a refiben egy felejthetetlen délutánt. Ilyen jellegű felajánlás még sosem érkezett az iskolánkba. Nagyon sok egyéb támogatást kapunk, amiért szintén hálásak vagyunk, de játékdélutánból ez az első.

Lézerviadal és buborékfoci

Körbejártuk az április 21-ei rendezvény helyszíneit. A buborékfoci után a tornaterem előtt pirospozsgás gyerekekkel beszélgettünk.

– Hihetetlenül vicces volt, én még sosem csináltam ilyet – mesélte Czesznak Réka 5. osztályos tanuló. – Alig láttam a labdából valamit, inkább csak egy foltot néha itt-ott, és olyan furcsa volt, mert úgy éreztem, bármerre megyek, végül így is, úgy is hátraesek. Nagyon jókat nevettem közben.

– Hú, én nagyon beleizzadtam a buborékba, nagyon meleg volt benne – vette át a szót Donka Hanna. – Annyira élveztem a meccset, igaz, a fiúk nyertek, de nem ez a lényeg. Öt fiú játszott öt lány ellen, ők voltak az esélyesebbek. De nagyon jól szórakoztunk, és azért mi is szereztünk egy gólt.

Az ebédlőben lézerviadal várt a gyerekekre. A gyerekek lézerfegyvert ragadtak, céloztak és lőttek, közben pedig igyekeztek minél jobban megbújni a felállított paravánok mögött. Izgalomból nem volt hiány, fiúk és lányok egyaránt teljes átéléssel harcoltak a „túlélés” érdekében. A legkisebbek számára talán mégis az udvaron felállított ugrálóvár nyújtotta a legnagyobb élményt, a megunhatatlan játékelem egész délután maximális létszámmal működött. Az idő is nagyon kegyes volt, hisz ragyogó napsütésben, 22 fokban buliztak együtt a gyerekek, így valóban minden adott volt egy tökéletes délutánhoz.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.