- hirdetés -

A múlt hétvégén Kaposvárra utaztak mindkét orosházi birkózó klub versenyzői. Ott rendezték a Diák 1-es korcsoport országos bajnokságát.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot (OSBK) és az Orosházi Birkózó Egyesületet (OBE) egyaránt négy-négy versenyző képviselte.

AZ OSBK versenyzőinek sikerült a szebb eredményeket elérni. A 38 kilóban versenyző Kis Levente és a 85 kilós Gémes Krisztián egyaránt ötödik helyet szerzett. A 42 kilósok közt induló Pusztai Márk és a +85 kilóban versenyző Pleskonics Máté viszont meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, mindketten magyar bajnokként térhettek haza.

Két újdonsült magyar bajnok: Pusztai Márk és Pleskonics Máté (Fotó: OSBK)

Páli Sándor vezetőedző szerint mindegyik versenyzője jól küzdött. A két magyar bajnokot, de a többieket is csak gratuláció illeti.

Az OBE-t képviselő négy versenyzőnek kivétel nélkül a kaposvári volt az első kötöttfogású országos versenye. Közülük 42 kilóban Hevesi János, 46 kilóban Hangya Borisz, 85 kilóban Almási Áron nem tudta magát a legjobb öt közé beverekedni. A legjobb eredményt, egy ötödik helyezést, 69 kilogrammban Szabó Dánielnek sikerült a kékek közül elérni. A dobogó tehát nem sikerült, de az egyesület vezetői szerint így is dicséret illati a fiúkat.

A kaposvári versenyen az aranyéremből a legtöbb, szám szerint négy, a csapatpontversenyben is toronymagasan élen záró ESMTK-hoz került. A pesterzsébeti alakulat mellett az Orosházi SBK duplázni tudott, míg a további nyolc bajnoki címből egyet-egyet az Abony, a Zalaegerszeg, a Cegléd, a Szentes, a Mezőfalva, a Jászberény, a Kispest és a Kecskemét érdemelt ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.