- hirdetés -

Ezen a héten már második rendezvényét tartotta meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtár a Magyar Költészet Napjához kapcsolódóan.

A szerda esti szavalóest vendége Czernák Ferenc, a lippai (Arad megye) Degré Alajos olvasókör elnöke volt, aki amellett, hogy nyugalmazott katonatiszt, többszörösen díjazott amatőr versmondó is.

Az olvasóköri elnök többszörösen díjazott amatőr versmondó is (Fotó: Justh VK.)

A világ, ahogyan én látom – prózában és versben című estjének házigazdája Deák György volt, aki az Olvasókörök Országos Szövetségének korábbi vezetőjeként került baráti kapcsolatba az előadóval. A verseket Körmöczi Zoltán színesítette gitár- és mandolin játékával.

Körmöczi Zoltán játéka szervesen illeszkedett az est műsorába (Fotó: Justh VK.)

A rendezvényen többek között olyan klasszikusok műveit hallhatta a közönség, mint Ady Endre, Faludy György, Arany János vagy József Attila, mindezt Czernák Ferenc személyes élményeivel, a külhoni magyarok meglátásaival, véleményével kiegészítve. Szóba került természetesen a 200 éve született Petőfi Sándor is, akinek Az őrült című versét hallgathatta meg a közönség, melyben Petőfi prófétai képességeiről tett tanúbizonyságot. A rendezvényt Sajó Sándor: Nem akarok gyáva csendet című verse zárta. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.