- hirdetés -

Ismét egy nagyszerűen sikerült rendezvénnyel rukkolt elő a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, ezúttal a költészet napja alkalmából.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta, József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. A jeles nap kapcsán kérte fel a könyvtár vezetése Körmöczi Zoltánt – akinek megzenésített versekből álló műsorait már többször láthattuk, hallhattuk Orosházán – hogy állítson össze egy zenés, verses estet erre az alkalomra. Körmöczi Zoltán örömmel mondott igent, de még gondolt mellé egy merészet és nagyot.

Körmöczi Zoltán örömmel mondott igent a felkérésre és remek műsort szerkesztett (Fotó: Horváth Bence)

– Bár a felkérést egyedül kaptam, úgy gondoltam, hogy azokkal a zenész társakkal valósítanám meg, akikkel egyébként is sokat muzsikálunk együtt. Így jött képbe a KLuBB zenekar és régi kedves barátom, Nikodém Noémi, aki szintén énekel egyik-másik számban illetve verseket mond. Az együttes örömmel csatlakozott. Úgy gondoltuk, hogy a saját vers megzenésítések mellett arra, ami közismertebb, jobban vevő lesz a közönség és így alakult ki a ma este programja, amelyben helyet kapott Károlyi Fülöp Béla két verse mellett József Attila, Radnóti, de a kortárs szerzők közül is Cseh Tamás, Takács Tamás, Dés László, sőt Jim Morrison is – mondta el Zoltán az est kezdete előtt.

A KLuBB zenekar számára is örömet okozott a Csönded vagyok című esten a közreműködés. Mint Fehér Béla, az együttes vezetője elmondta, felüdülés minden ilyen alkalom, melyen kilépnek kicsit a megszokott napi rutinból.

Az idők során kissé átalakult KLuBB zenekar remek partnernek bizonyult (Fotó: Horváth Bence)

Az est műsorában, a zenék sorát időnként egy-egy elmondott vers szakította meg, melyek mégis szorosan illeszkedtek a folyamatba. Nikodém Noémi művészi szavalatait is hatalmas taps jutalmazta a közönség részéről.

Összességében egy nagyszerű est jött létre. Körmöczi Zoltán, Fehér Béla, Hetényi László, Feldmann József, Trippe Krisztina és a két vendégművész, a szintetizátorból csodás dallamokat előcsalogató Szőke Szabolcs és a versmondó Nikodém Noémi emlékezetes, bő egyórás műsort adtak, méltón megünnepelve a költészet napját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.