- hirdetés -

Az orosházi lányok eredményesen képviselték az ASE Orosházát a múlt heti, Szarvason rendezett asztalitenisz utánpótlás országos bajnokságon. A részletekről Bogdánffy Csaba, az egyesület szakmai koordinátora tájékoztatta hírportálunkat.

Az U11-es korcsoportban Sánta Elena, Szőke Anna, Kéri Kristóf, valamint az első jelentősebb versenyén induló Csík-Darabos Éva állt asztalhoz. Közülük Elena került a főtáblára, ahol a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget a debreceni Manc Annától, így a kilencedik helyen végzett.

U.13.ban az egyéni küzdelmekben Bényei Nelli, Vadász Réka, Vashegyi Regina és a fiatalabb korosztályba tartozó Szőke Anna és Sánta Elena indult. Bényei Nelli ranglista helyezése alapján kiemeltként került a főtáblára, ahol az elődöntőbe jutásért a válogatott későbbi ezüstérmes Fazekas Lizett állította meg, így is a dicséretes ötödik pozícióban zárta a versenyt. Vadász Réka és Vashegyi Regina is továbbjutott. Réka sikeresen vette a bejátszó mérkőzését is, így a főtáblán ért véget számára a verseny.

Ugyanennek a korcsoportnak a páros versenyszámában Bényei Nelli a mohácsi Szántó Eszter oldalán a döntőbe jutásért kapott ki a Fazekas Lizett – Fegyver Zsófia kettőstől, ami alapján bronzérmesként az országos bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott. Vadász Réka a kecskeméti Galamb Nórával kilencedik lett, miután a későbbi győztes Somogyi- Szögi egységtől a nyolcaddöntőben kapott ki.

Az U.15. versenyben Bényei Nelli a főtáblára jutott, Vadász Rékának ugyanez nem sikerült, mert a sorsolás szeszélye folytán egy csoportba került az U11-es bajnok Fazekassal és az U13-as bajnok Szűccsel, aki ellen nagyon bátran és taktikusan játszva a bravúr közelében szoros mérkőzésen 3-2 arányban maradt alul.

A szakmai koordinátor hozzátette, a háromnapos verseny után kijelenthető, hogy reményteljes utánpótlásuktól töretlen fejlődése estén a jövőben több kiemelkedő eredményre is számítanak.

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.