- hirdetés -

Sorozatunk e heti választottja a legjobbkor talált a hálóba az utóbbi mérkőzéseken.

Miszlai László, az OMTK-ULE 28 éves labdarúgójának április 1-jén, a gyomaendrődi bajnoki mérkőzés 93. percében szerzett góljával nyerte meg a mérkőzést az orosházi csapat. Ezzel a győzelemmel Buza Barnabás legénysége továbbra is versenyben maradt a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Néhány nappal később Miszlai a Medgyesbodzás elleni kupameccsen lőtte tovább a négy közé góljával, gólpasszával az ULE csapatát.

– Az utolsó generációs fiatalok közé tartozom, akik még a grundon kezdtek el futballozni és azóta tulajdonképpen végig kísérte az életemet. Orosházán játszottam egészen 17 éves koromig, utána viszont egy időre abbahagytam a nagypályás futballt és csak kispályán fociztam. 2017-ben kezdtem újra nagypályán, amikor megkeresett a Nagyszénás – mesélte magáról egy régebbi interjúnkban Miszlai Laci. A nagyszénási kitérő után tért vissza 2020-ban Orosházára, a megyei I. osztályban szereplő OMTK-ULE csapatához. Labdarúgó karrierje során közel 150 gólt jegyeznek fel neki a statisztikák bajnoki és kupamérkőzéseken.

Miszlai (b) góljaira a szezon további részében is nagy szükség lesz (OC archív)

– A meccsszituációt edzésen nem lehet szimulálni! Sablonokat lehet gyakorolni, de minden helyzet más és más – vallja a bajnoki góllövőlista harmadik helyén álló játékosa. Hozzátette, elsősorban az motiválja, hogy a csapat eredményes legyen, az egyéni eredmények háttérbe szorulnak, de természetesen örül annak, ha a góljaival előrébb tud lépni a csapata. Elmondta, hogy egyértelműen a bajnoki cím az elvárás az ULE felé.

– Mindent megteszünk azért, hogy a szezon végén bajnoki címet ünnepeljünk – véli a támadó játékos.

A beszélgetés végén játékra hívtuk „A hét sportemberét”. 

Miszlai László tesztlapja
Osztályozd magad 1-től 5-ig!

Gyorsaság: 3
Állóképesség: 3
Keménység: 3
Lövőerő: 3
Cselezés: 4
Szerelés: 1
Fejelés: 3
Beadás: 2

Az osztályzatokból kiderül, hogy Miszlai Laci egy rendkívül szerény fiatalember, ami számára erény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.