- hirdetés -

A húsvét a családi összejövetelek, a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban a közúti forgalom is többszörösére növekedhet. A rendőrség, mint minden évben a balesetek elkerülésére és az ittas vezetők kiszűrésére koncentrál.

Évtizedek óta megszokott gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években szerencsére az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt ne kellene ezúttal is betartani, a rendőrség, mint minden évben, úgy idén is bízik a közlekedők józanságában, felelős viselkedésében. Ellenőrzéseket ugyanúgy tartanak ezen a napon is. Csütörtökön, a részegszemüveg segítségével arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy az ittasság jelentősen növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

A húsvét egy hagyomány, a sonka egy hagyomány, a vendégvárás is egy hagyomány, ezzel együtt az ittas vezetésnek viszont nem kellene hagyománynak lennie – nyilatkozta két nappal ezelőtti cikkünkben Kis Rozália rendőr százados, az Orosházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója, aki emellett a húsvéti vendéglátás kockázataira is igyekezett felhívni a figyelmet.

– Szeretnénk felhívni a vendéglátás során a családok figyelmét is arra, hogy legyenek tisztában azzal, vendégeik hogyan érkeztek hozzájuk és ennek megfelelően fogadják őket. Ne essenek kísértésbe, különösen azért, mert már kerékpárosok esetében is büntetendő az alkoholos befolyásoltság. Amikor már a vezetési képességekre is látványosan hat az alkohol, akkor már kerékpárral sem szabad közlekedni – ismertette a tudnivalókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.