- hirdetés -

Ha közeleg egy ünnep, akkor Szabóné Andrea fantáziája biztosan szárnyalni kezd. A hobbikézműves már számos alkalommal bizonyította, hogy néhány apró kellékből igazi csodákat képes alkotni. Ez alkalommal az olvasóknak is kedvez, és lépésről lépésre elmagyarázza, hogyan készültek ezek a édes kis húsvéti nyuszik.

A nyuszidíszhez szükséges kellékek: fehérre festett cserép vagy műanyag virágcserép, színes filc anyag (szürke, rózsaszín), egy színes szalag, vattapamacs, olló, ragasztó, alkoholos filc.

1. lépés: Fordítsuk fejre a cserepet! Ügyeljünk arra, hogy legyen tiszta a felület, mert akkor tudunk rá szépen dolgozni.

Tipp: Ha agyagcserepet választunk, először alapozófestékkel fedjük be annak felületét, és a száradás után erre vigyük fel a választott színt. Műanyagból készült cserép is ideális ehhez a dekorációhoz, ezzel kicsit egyszerűbb és gyorsabb a munka.

2. lépés: Készítsünk papírból sablonokat a nyuszi tappancsának! Ugyanazt a formát használjuk a tappancs külső, szürke, valamint belső, rózsaszín részéhez is! Rajzoljuk körbe a filc anyagon a mintát, vágjuk ki, majd egy erős ragasztóval – legjobb választás a ragasztópisztoly – rögzítsük a tappancsokat a cseréphez!

Tipp: A filc anyag több szempontból is jó választás. Egyrészt, mert jó a tartása, másrészt pedig, mert időtálló. A ragasztópisztolyra is igazak az utóbb írtak, hisz azzal is tartós eredményt érhetünk el.

3. lépés: Ugyanezzel a módszerrel készítsük el a fülek külső és belső részét! Használjunk itt is papírból kivágott sablonokat, így sokkal szebb lesz a végeredmény! A lábujjformákat papírlyukasztóval is kivághatjuk.

4. lépés: Készítsük el a masnikat, ehhez használjunk egyszerű vászonanyagot! Korábbról megmaradt hulladékanyag is ideális, hisz csak kevésre van szükségünk. Vágjunk ki belőle egy 2 cm széles 30 cm hosszú csíkot, majd formáljunk belőle kis masnit, és ragasszuk azt a fülek elé! Több kis fonalmasnit is kreálhatunk, és ezekkel még tovább díszíthetjük a nyuszinkat.

5. lépés: Rajzoljuk meg a húsvéti nyuszi pofiját! Erre alkalmas lehet egy alkoholos filc is, de aki szívesen dolgozik festékkel, és szereti kreatívan használni a színeket, az nyugodtan vegye elő az akrilkészletét.

Tipp: Fontos, hogy a száradási idő letelte után kezeljük le lakkal a felületet! Így marad a végeredmény esőben és napsütésben is szép.

6. lépés: A cserepet „megdizájnoljuk” még egy kicsit. Andrea pöttyöző technikával halvány rózsaszín virágszirmokkal díszítette a cserepet.

7. lépés: Végül a cserép hátoldalára ragasszunk egy vattapamacsot! Ez lesz a húsvéti nyuszi farkincája.

Jó munkát hozzá!

Fotók: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.