- hirdetés -

„Hol a tojás, piros tojás, tarisznyámba várom.” De vajon tényleg ma is piros tojásra vágynak a locsolók? Egy részük biztosan, de azért mi adunk néhány otthon is könnyen elkészíthető ajándéktippet, amit akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek a kreatív anyukák.

1) Nyuszis zsákocska titkos kincsekkel:

Személyre szabott apró kedvességek is kerülhetnek a nyuszis kis zsákokba. Megtölteni a fülük tövénél tudjuk őket. Elrejthetünk bennük egy kis nassolnivalót, csokinyuszit, csokicsibét, csokipénzt vagy akár egy kisebb ajándéktárgyat is. Ha elfogy a tartalmuk, az édes nyuszikák minden gyermekszoba kedves dekorációjává válhatnak.

2) Illatozó tapsifüles levendulával:

Elkészítésük nagyon egyszerű, csupán egy színes, vidám, tavaszi textíliára, tűre, cérnára, vattára, szalagra és egy kis szárított levendulára van szükségünk. Ez utóbbi opcionális, de illatosítva talán még inkább belopják magukat ezek a nyuszik a locsolók szívébe.

3) Nyuszisüveg nyalánkságokkal

Nagyon kedves kis ajándék, és a legkisebbek is segíthetnek az elkészítésében. Nincs másra szükségünk, csak néhány bébiételes- vagy kisebb befőttesüvegre, papírra, kartonpapírra, ollóra, ragasztóra és filctollakra. Ha felkerült a nyuszipofi az üvegre, csak tegyük bele a csokit, cukorkát, majd csavarjuk rá a kupakot. Ízlés szerint természetesen üvegfestékkel is dekorálhatunk.

4) Mézeskalács az alkalomhoz illően

Aki megeszi, megeszi, aki elteszi, elteszi. Így is, úgy is nagyszerű ajándék. A mézeskalács nemcsak karácsonykor trendi, hanem húsvétkor is. A különböző szaggatóformák segítenek a tojások, csibék, barik, nyuszik kiszaggatásában, a dekoráláshoz pedig használjunk színezett cukormázat, esetleg ehető dekorgyöngyöket, tortadarát.

5) Nyuszi szalvétából

Egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon mutatós. A képen látható nyuszik feje átfúrt fagolyóból készült, de akár egy kifújt tojás is alkalmas lehet a feladat betöltésére. A vidám, tavaszi szalvéta nagyon feldobja ezt a kedves kis figurát, amelynek teste megtölthető apró kis csokitojásokkal. Egyedi, kedves ajándék.

6. Cuki nyuszi palackból

Ezt az ajándékot az abszolút kezdők is el tudják készíteni. Szükség lesz hozzá néhány műanyag palackra, muffinpapírra, szalagra, alkoholos filcre, papírra, ollóra és ragasztóra. Nagyon elragadóak, pedig tényleg csupán csak néhány percre van szükség a megalkotásukhoz.

Kellemes készülődés kívánunk!

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.