- hirdetés -

Hagyomány a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában, hogy az évi több hetes játszóházak mellett minden évszakban rendeznek egy-egy tematikus játszóházat is. Csütörtök délelőtt a húsvét jegyében játszottak, kézműveskedtek a gyerekek.

Már a meghirdetett kezdési időpontra szinte teljesen megtelt ügyes kezű gyerekekkel és néhány segíteni vágyó anyukával, apukával, nagyival a gyermekkönyvtár. Ezúttal a húsvéttal kapcsolatos kis ajándéktárgyak, ajtó és asztaldíszek készültek. Tyúkot, nyuszit, barikát, tojást alkottak papírból, kartonból, filcből, színezve, ragasztva, varrva. Hagymásiné Lazanyecz Anikó gyermekkönyvtáros volt az egyik fő segítség a gyerekek számára. Mint elmondta, náluk már egész héten húsvét volt.

A szükséges alapanyagokat Anikó néni adja, de az elkészítésben is segít, ha kell (Fotó: CSJ.)

– Mindig igyekszünk változatos anyagokat és munkafolyamatokat kínálni a gyerekeknek. A húsvéti játszóház az egyik hagyományos, tematikus délelőttünk, melyet már sok éve megtartunk így ünnep előtt. A gyerekek szeretik és várják. Jó látni, hogy a rendszeresen járó gyerekek mellett mindig feltűnnek új arcok is a kis kézművesek közt. Már a hét eleje óta „húsvétolunk” itt a gyermekkönyvtárban. Egyre másra érkeztek iskolai csoportok, osztályok, akik szerettek volna többet tudni a húsvéti magyar népszokásairól, más népek húsvétjáról. Velük mesébe ágyazott játékos feladatokat oldottunk meg. Az elmúlt napokban hat osztályunk volt. Úgy tűnik, ma sem fogunk unatkozni, teli van és azt hiszem egészen egy óráig teli is lesz a gyerekkönyvtár – foglalta össze a könyvtáros.

Nem csak a gyerekek, apa is szorgoskodik (Fotó: CSJ.)

Dócza Barbara Szintia az egyik rendszeresen visszatérő vendége a játszóháznak és a gyermekkönyvtárnak. Mint mondta mindig szívesen jön barátnőivel együtt: – Jó itt lenni, mert nagyon sok könyv van, mi pedig nagyon szeretünk olvasni. Aztán itt van a játszóház, ahol tudunk anyáéknak, nagymamáéknak kis ajándékokat készíteni és még közben jól is érezzük magunkat. Eleinte sok segítséget kaptunk Éva nénitől, Anikó nénitől, de most már jórészt meg tudjuk egyedül is csinálni a tárgyainkat – mondta el Barbara.

Ennél az asztalnál három pár ügyes kéz dolgozik (Fotó: CSJ.)

A játszóház csütörtöki sikerét látva bízhatunk benne, hogy a következő években sem szeretne ezzel a hagyománnyal szakítani a könyvtár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.