- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, Varga Szilárd a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciáján vett részt, ahol a kémia szekcióban indult „Molekuláris antioxidánsok heterogenizálása és szinergikus hatásuk vizsgálata” című előadásával.

Az előző tanévben a Szegedi Tudományegyetemen a Biokolloidok Kutatócsoport munkájába kapcsolódhatott be dr. Szilágyi István és Szerlauth Adél irányításával, ennek a kutatásnak az eredményeit mutatta be mostani előadásában. Felkészítő tanára, Francziszti László beszámolója alapján ez olyan jól sikerült, hogy előadása első díjas lett, ami a Nagydíj után a szekció legrangosabb elismerése, emellett 20 felvételi bónuszpontot is kapott kémiából, valamint meghívást a hatnapos Országos Diákkonferenciára, amit a tervek szerint a Balaton mellett Káptalanfüreden rendeznek majd 2023 nyarán.

Szilárd emellett elnyerte a jogot arra, hogy indulhat a kétévente a felsőoktatásban kutatást végző hallgatók számára megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.