- hirdetés -

Gyakorlatot tartottak a tűzoltók április 5-én a Táncsics Mihály Gimnázium épületében. Az orosházi hivatásos tűzoltók a teljes állománnyal vonultak a helyszínre, ahol egy tantermi „tüzet” kellett eloltaniuk a gyakorlat során.

A Táncsics Nap után sem állt meg az élet április 5-én a gimnázium épületében. Délután kettőkor négy tűzoltó autó érkezett az udvarba, hogy a felszerelést kipakolva minél gyorsabban érjenek fel az emeletre, ahol egy tantermet gyújtottak ki képletesen szólva. Minden úgy csináltak, mintha valós tűzhöz riasztották volna őket.

– Az idei munkatervünkbe bekerültek az oktatási létesítmények, ezeket járjuk be most. Ismereteket szerzünk arról, hogy hogyan néznek ki, milyen tűzvédelmi helyzetekkel találkozhatunk. Erre épülően lett egy ellenőrző gyakorlat kitalálva a Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium épületére – mondta Németh László tűzoltó őrnagy, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese – Mivel ebben a létesítményben nem tudunk füstöt használni a tűzjelzők miatt, így csak zászlókkal jelöltük azt. A piros a tüzet, a kék pedig a füsthatárt jelképezte – tette hozzá.

A tűzoltóknak nem volt könnyű dolgok, több tömlőt is össze kellett csatolniuk, mire felértek az emeletre. Németh László elmondta, körülbelül 25 kilogramm plusz van ilyenkor egy tűzoltóra pakolva, amely a ruhából, légzőkészülékből és a különböző felszerelésekből tevődik össze. A gyakorlat végén értékelték a tűzoltók a munkáját, a parancsnokhelyettes tájékoztatása szerint mindenki jól teljesített a feladat során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.