- hirdetés -

Hét gól, három tizenegyes és hazai győzelem a szerda esti mérkőzés mérlege.

A sikeres gyomaendrődi bajnoki után szerdán kupameccset játszott az Orosházi MTK-ULE csapata. A Békés Megyei Kupa 4. fordulójára került sor április 5-én. Az ULE az 1. fordulóban erőnyerő volt, majd a 2. fordulóban Tótkomlóson jutottak tovább Harangozóék 7-1 arányban. A 3. körben Szabadkígyóson nyert 5-1-re az orosházi csapat. A 4. fordulóban immáron hazai környezetben lépett pályára Buza Barnabás legénysége. Az ellenfél a megyei I.osztályban szereplő Medgyesbodzás-Gábortelep volt.

Orosházi MTK-ULE–Medgyesbodzás-Gábortelep SE      4 – 3         (1 – 1)

Orosháza, 80 néző. Vezette: Láza András (Petrovszki Péter, Kovács Krisztina).

Orosháza: Marunák – Rau Szabó Ákos, Harangozó, Darida, Fehér (Halász), Miszlai, Selmeczy, Endrefalvi (Sinkó), Gedó, Papp M. Edző: Buza Barnabás.

Medgyesbodzás: Kurta – Dunai (Kovács Zs.), Nagy K., Kelemen (Szabó Sz.), Oláh A., Sódar, Varga V., Zsuzsa, Bozsó, Mazán, Tokaji. Edző: Mazán Zoltán.

Gólszerzők: Darida (39., 76. – mindkettőt 11-esből), Endrefalvi (63.), Miszlai (78.), ill. Dunai (45.), Bozsó (66., 83. – 11-esből).

Gedó (kékben) büntetőt harcolt ki Fotó: Bohus Krisztián

A mérkőzés elején kirajzolódott, hogy az orosházi csapat lép fel támadólag, a vendégek célja többnyire a védekezés lesz a kupamérkőzésen. Már a 3. percben Gedó labdáját a gólvonalról mentették a védők. A 12. percben Miszlai lövését védte a kapus. Az ULE sokáig nem boldogult a zártan védekező vendégek taktikájával. A 39. percben Miszlait rántották le a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt Darida a léc alá vágta, 1-0. Ekkor úgy tűnt, hogy sima lesz a folytatás. Nem így történt! A 45. percben a vendégek első kapura tartó lövése góllal zárult. Egy röviden kifejelt labdát Dunai rúgta 16 méterről a léc alá, 1-1. A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az ULE. A 63. percben tűzijátékot rendezett az orosházi csapat a vendégek kapuja előtt, többen is gólt szerezhettek volna, végül Endrefalvi lövése jutott a hálóba, 2-1. Három perccel később egy védelmi megingást kihasználva Bozsó közelről egyenlített, 2-2. A 76. percben Miszlai mélységi átadására Gedó startolt, de Kurta kapus „elütötte”, újabb 11-es! A büntetőt újfent Darida bombázta a léc alá, 3-2. A 78. percben Miszlai szlalomozott át a védők között és 15 méterről lőtt a hosszú sarokba, 4-2. Ekkor úgy gondolta az a közel száz orosházi szurkoló, hogy hátra dőlhet a 2C-os hidegben. A 83. percben újabb csavar a mérkőzésen, Kelement buktatták az orosházi védők, 11-es! A labdát Bozsó „panenkázta” a kapu közepébe, 4-3. A 90. percben Miszlai fejesével ért véget a mérkőzés. Az ULE a győzelemért, a vendégek nyílt sisakos második félidei játékukért dicsérhetők, ami következtében változatos, gólokban gazdag mérkőzést láthattak a nézők.

Fehér (kékben) piruettje Fotó: Bohus Krisztián

Buza Barnabás: Az első félidőben a mezőnyfölényünk ellenére nem játszottunk megfelelően, a második játékrészben már mutatott olyan dolgokat a csapat, ami az igazi arca.  Örülök, hogy sikerült több gólt szerezni, a mai mérkőzésen a továbbjutás volt a lényeg. Az OMTK-ULE győzelmével bejutott a legjobb négy megyei csapat közé a kupában. A négy állva maradt csapat a Mezőmegyer, a Szarvas, a Nagyszénás és az OMTK-ULE.

A következő kör mérkőzéseit május 3-án rendezik. Sorsolás később!

Kiemelt kép: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.