- hirdetés -

A húsvéti ünnepek munkaszüneti napjait kihasználva városunkból is sokan keresik fel az ország más vidékein élő rokonaikat, esetleg elutaznak pihenni egy hosszú hétvégére. A bolondos áprilisi időjárás miatt indulás előtt jó lesz tájékozódni az út,- és időjárási viszonyokat illetőleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében várható a tavaszi időszak ellenére jelentősebb havazás. A legfrissebb előrejelzési modellek alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul egészen péntekig át is húzódhat.

A havas utakon fokozott óvatossággal kell közlekedni (Képünk illusztráció, fotó: pixabay.com)

A Magyar Közút az érintett térségekben a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat el fogja látni, de a sofőröktől extra figyelmet kérnek.

A cég által kiadott tájékoztató szerint a Magyar Közút az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra beállította a csatasorba a téli munkák során bevethető gépeit, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

A közútkezelő külön felhívja a közlekedők figyelmét, hogy még a szokásosnál is óvatosabban és nagyobb körültekintéssel közlekedjenek a havazásban érintett vármegyékben, mivel a legtöbben már nyári gumira váltottak, amelyek tapadása teljesen más a télies időjárási viszonyok mellett. Ezért érdemes a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartania az autósoknak és mérsékelniük a sebességüket, hogy biztonságban elérjék úticéljukat. Mivel csütörtök 22 órától péntek 22 óráig, illetve szombat 22 órától hétfő 22 óráig lesz érvényben kamiontilalom, ezért az ettől eltérő időszakokban még a szokásosnál is nagyobb kamionos forgalomra számíthatnak a közlekedők, főleg a gyorsforgalmi utakon.

Tekintettel a várható időjárási helyzetre, a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a következő napokban még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, valamint az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www. utinform.hu oldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.