- hirdetés -

Az éve első napján egy hidegfront érkezett térségünkbe, kedden pedig tartós, sűrű ködre kell számítanunk.

Az ország kilenc megyéjére adtak ki citromsárga figyelmeztetést, köztük Békés vármegyére is.
-Keddre virradóan az ország délnyugati, déli felén nagy területen képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely kedd napközben megszűnik (a rétegfelhőzet kiterjedése pedig csökken). A ködös tájakon szitálás előfordulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatójában.

Fontos, hogy a korlátozott látótávolság miatt hosszabb menetidővel számoljunk és alkalmazkodjunk a megváltozott út viszonyokhoz, hiszen a téli időszak sajátossága a borús, ködös idő is, amely korlátozott látási viszonyokat eredményez. A rendőrség felhívta a figyelmet, balesetveszélyes, ha ilyen időben a tompított fényszóró felkapcsolása helyett csak a nappali menetjelző fényt használjuk, ugyanis a menetjelző fény mindössze előre világít, hátrafelé nem biztosítja a gépkocsi láthatóságát.

A KRESZ előírása szerint a forgalomban részt vevő járművet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen belül és kívül is ki kell világítani. Tehát ne feledjük, hogy a nappali menetfény helyett a tompított fényszórót használjunk!

Korábbi cikkünkben elolvashatják a rendőrség további, téli közlekedésre vonatkozó tippjeit is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.