- hirdetés -

Habár az utóbbi esetekben nem az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, de akár itt is előfordulhatott volna az az eset, amely nemrég Gyomaendrődön történt. Két tizenéves fiatal ugyanis úgy döntött, nyitott autókat keres, melyeket ellophatnak, hogy kocsikázzanak. A növekvő esetek miatt a rendőrség fokozott figyelemre inti az embereket.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, nemrég Kondorosról és Orosházáról is loptak autót csupán azért, mert annak tulajdonosa nyitva hagyta, egyes esetekben még az indítókulcsot is benne hagyta a gépjárműben. Az arra járó emberek pedig, akik úgy gondolták kihasználták a helyzetet, hogy elvigyék egy körre az autókat.

Így jártak nemrég Gyomaendrőd lakosai is, ahol két éjszaka alatt öt autót lopott el egy 16 és egy 17 éves fiatal pusztán azért, hogy kocsikázzanak. – Szilveszter éjszakáján jött először a gondolat, hogy szétnéznek a városban, hátha találnak olyan autót, amiben benne hagyták a kulcsot. Nem kellett sokáig keresniük, az egyik kapubejáróban volt is ilyen. Felváltva vezettek egészen addig, míg egyikük bele nem tolatott egy árokba. Kiszálltak, hátrahagyták a kocsit, és elindultak egy másikat keresni. Rövid időn belül találtak is egyet, amivel közel egy órát furikáztak – írja a police.hu.

A két fiú a nyitva talált autókból el is tulajdonított néhány dolgot – pénzt, adaptert, transzmittert, elektromos csavarhúzót. Miután az első kocsival árokba hajtottak, egy másik defektet kapott, majd egy harmadikkal ismét az árokban kötöttek ki, majd az utolsó elkötött autóval ismét köröztek egy órát. A Szarvasi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást a fiatalok ellen, amiatt pedig külön felelniük kell, hogy az éjszakai kocsikázásnak úgy indultak neki, hogy egyiküknek sem volt soha jogosítványa.

A rendőrség kiemelte, az elmúlt időszakban több esetben érkezett bejelentés lopott autó miatt. Ezek mindegyike nyitva volt és még a kulcsot is benne hagyták. A police.hu tájékoztatása szerint a cél nem az árusítás, csupán kocsikázás volt.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy lezáratlan járművet soha ne hagyjanak őrizetlenül, még a saját lakóházuk előtt sem. Az indítókulcsot pedig mindig vigyék magukkal még akkor is, ha az udvaron áll a kocsi, vagy csak rövid időre mennek el mellőle! – hangsúlyozták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.